Egyéb kategória

3 étel, amit mindenképp el kell kerülnötök a menstruáció idején

Dr. A. Nicky Hjort szerint nincsenek kőbe vésett szabályok arra vonatkozóan, hogy mit ne együnk a menstruáció idején. Bízzuk magunkat a józan paraszti észre. A nők többsége folyadék-visszatartást és görcsöket tapasztal ebben az időszakban, ezért elmondható, hogy azok az ételek, amelyek puffadást, dagadást és kellemetlen közérzetet okoznak, ilyenkor még erősebben éreztetik kellemetlen hatásaikat.

vous - 2018.07.12.
3 étel, amit mindenképp el kell kerülnötök a menstruáció idején

Milyen ételektől tanácsos tartózkodni?

Szervezetünknek szüksége van bizonyos üzemanyagra a megfelelő működéshez. A hónap egyetlen időszakában sem javasolt ezt az üzemanyagot kevésbé tápláló ételekkel helyettesíteni. Dr. John Fejes, az Amerikai Szülész-nőgyógyászok Szövetségének tagja, a Community Hospital of Monterey Peninsula munkatársa azt javasolja, tartózkodjunk a puffadást okozó ételektől, például a rövid láncú szénhidrátoktól és cukroktól, mint a fruktóz, laktóz és szorbitol. Ezek ugyanis kevésbé jól szívódnak fel a vékonybélben, és továbbkerülnek a vastagbélbe, ahol bélpanaszokat okozhatnak. Gondoljunk bele, az átlagos étrendünk hogyan befolyásolja egész napos közérzetünket. Azok az ételek, amelyek a menstruáción kívüli időszakban kellemetlen tüneteket okoznak, még rosszabb hatást váltanak ki a menstruáció idején. A legtöbbünk számára a következő három összetevőcsoport valószínűleg nem tesz jót a menstruáció idején.

Telített zsírok

A minőségi zsírok nagyban különböznek a rossz minőségű zsíroktól. Kerüljük a telített zsírokat, például az olajban sült ételekben – például a fánkban, olajban sült csirkében, sült krumpliban – található zsírokat. Helyettük válasszuk az avokádót, a teljes zsírtartalmú görög joghurtot, a mogyorót, mogyoróvajat, a halolajakat (ómega-3-zsírsavtartalmuk miatt) és a chiamagokat. A sült édesburgonya is jó választás lehet.

A csipsz és sok üdítőital (ezek közül több nátriumot tartalmaz) vízvisszatartást eredményezhet – ami a legtöbbünknek nem tesz jót menstruáció idején. Általános szabály, hogy kerülni kell „minden olyan ételt, aminek alacsony a víztartalma, és a magasabb víztartalmú ételeket érdemes előnyben részesíteni. Ez azt jelenti, hogy a jó választás a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, ezért a szervezetünk hálás lesz később. És mondanunk sem kell… Folyadékfogyasztás! Kevésbé leszünk fáradtak, több energiánk lesz és jobb lesz a hangulatunk.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásér kattintsatok IDE!

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek