Megvan, hogy előzhetitek meg a menstruáció előtti mellfájást

3 étel, amit mindenképp el kell kerülnötök a menstruáció idején

Dr. A. Nicky Hjort szerint nincsenek kőbe vésett szabályok arra vonatkozóan, hogy mit ne együnk a menstruáció idején. Bízzuk magunkat a józan paraszti észre. A nők többsége folyadék-visszatartást és görcsöket tapasztal ebben az időszakban, ezért elmondható, hogy azok az ételek, amelyek puffadást, dagadást és kellemetlen közérzetet okoznak, ilyenkor még erősebben éreztetik kellemetlen hatásaikat.

Milyen ételektől tanácsos tartózkodni?

Szervezetünknek szüksége van bizonyos üzemanyagra a megfelelő működéshez. A hónap egyetlen időszakában sem javasolt ezt az üzemanyagot kevésbé tápláló ételekkel helyettesíteni. Dr. John Fejes, az Amerikai Szülész-nőgyógyászok Szövetségének tagja, a Community Hospital of Monterey Peninsula munkatársa azt javasolja, tartózkodjunk a puffadást okozó ételektől, például a rövid láncú szénhidrátoktól és cukroktól, mint a fruktóz, laktóz és szorbitol. Ezek ugyanis kevésbé jól szívódnak fel a vékonybélben, és továbbkerülnek a vastagbélbe, ahol bélpanaszokat okozhatnak. Gondoljunk bele, az átlagos étrendünk hogyan befolyásolja egész napos közérzetünket. Azok az ételek, amelyek a menstruáción kívüli időszakban kellemetlen tüneteket okoznak, még rosszabb hatást váltanak ki a menstruáció idején. A legtöbbünk számára a következő három összetevőcsoport valószínűleg nem tesz jót a menstruáció idején.

Telített zsírok

A minőségi zsírok nagyban különböznek a rossz minőségű zsíroktól. Kerüljük a telített zsírokat, például az olajban sült ételekben – például a fánkban, olajban sült csirkében, sült krumpliban – található zsírokat. Helyettük válasszuk az avokádót, a teljes zsírtartalmú görög joghurtot, a mogyorót, mogyoróvajat, a halolajakat (ómega-3-zsírsavtartalmuk miatt) és a chiamagokat. A sült édesburgonya is jó választás lehet.

A csipsz és sok üdítőital (ezek közül több nátriumot tartalmaz) vízvisszatartást eredményezhet – ami a legtöbbünknek nem tesz jót menstruáció idején. Általános szabály, hogy kerülni kell „minden olyan ételt, aminek alacsony a víztartalma, és a magasabb víztartalmú ételeket érdemes előnyben részesíteni. Ez azt jelenti, hogy a jó választás a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, ezért a szervezetünk hálás lesz később. És mondanunk sem kell… Folyadékfogyasztás! Kevésbé leszünk fáradtak, több energiánk lesz és jobb lesz a hangulatunk.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásér kattintsatok IDE!

Forrás:
Pixabay