Egyéb kategória

4 dolog, amit ti is tehettek az óceánok védelmében

Az óceánokban milliónyi olyan növény- és állatfaj él, amelyek kipusztulása esetén a mi életünk is komoly bajba kerülne – arról nem is beszélve, hogy a víztartalékunk 97 százalékának köze van a világtengerhez. Mit tehetünk mi, átlagemberek azért, hogy ezt a sérülékeny ökoszisztémát megvédjük?

vous - 2018.07.12.
4 dolog, amit ti is tehettek az óceánok védelmében

A világon hárommilliárd embernek a tengeri élőlények jelentik az elsőszámú fehérjeforrást. Az általunk belélegzett friss levegő 70 százalékát tengeri növények állítják elő. A Föld vízkészletének 97 százaléka az óceánokban található.

Mégis, úgy viselkedünk, mintha nem lenne fontos a megőrzésük: jelenleg a Csendes-óceánon egy akkora szemétsziget úszik, mint Franciaország háromszor. Úgy tűnhet, hogy ezzel mi, a mindennapokban nem tudunk sok mindent kezdeni, pedig ez egyáltalán nem így van – az alábbi négy tippel sokat segíthetünk az óceánok helyzetén!

Használjunk kevesebb műanyagot!

Rengeteg felesleges műanyagot használunk, a mindennapokban nagyon könnyű úgy élni, hogy ennek arányát akár tizedeljük. Ebben a cikkben írtunk néhány ötletet arra, hogyan csökkentsük a műanyaghasználatunkat anélkül, hogy az életminőségünk csökkenne.

A cikk folytatását ITT találjátok.

Forrás:
Fyouture
Ajánlott cikkek