Egyéb kategória

4 érdekesség amit nem tudtunk Audrey Hepburnről

Ő volt és talán lesz az örök stílusikon, a kifinomultság és a szépség megtestesítője. Audrey Hepburn rövid idő alatt emberek millióinak lett példaképe, nem véletlenül. Mi most csokorba gyűjtöttünk pár olyan információt, amit nem mindenki tudhat róla.

vous - 2018.07.12.
4 érdekesség amit nem tudtunk Audrey Hepburnről

Gregory Peck tartott tőle, hogy jelentéktelennek fog tűnni Audrey mellett a Római vakációban

Objektum doboz

 A Római vakáció Hepburn első igazi nagy amerikai szerepe volt, partnere, Gregory Peck pedig akkor már ünnepelt filmcsillag volt. Úgy tűnik Peck igazán jól ráérzett arra, hogy kolléganőjéből mekkora csillag lesz, hiszen Audrey 1954-ben a filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Minden létező díjat megnyert, ami számít

Objektum doboz

Összesen tizenkét színész létezik a világon, aki mind a négy kategóriában bezsebelhette a legnívósabb elismerést, ez nem más, mint az Oscar, az Emmy, a Grammy és a Tony. Adurey káprázatos módon mind a négy díj büszke tulajdonosa lehetett. Sajnálatos módon az UNICEF-ben végzett munkájáért járó kitüntetést, a Jean Herholt Humanitárius Oscár-díjának számító elismerést már nem vehette át 1993-ban.

Elképesztő, 233 millió forintnak megfelelő összegért kelt el az ikonikus Givenchy ruha az Álom luxuskivitelben című filmből

Objektum doboz

2006-ban a Christie’s aukciósház bocsátotta eladásra a mindenki által imádott “kis fekete ruhát”. A szervezők körülbelül 24-34 millió forintra becsülték a ruha értékét, ehhez képest rekord összegért, nagyjából 233 millió forintért kelt el. 

Egy tulipánt is elneveztek róla

Objektum doboz

Talán nem sokan tudják a színésznőről, de 1990-ben egy igazán ritka fehér tulipánt is elneveztek róla, melyet egy hivatalos eseménnyel is megünnepeltek a család Huis Doorn-ban található kúriájában. 

Ajánlott cikkek