Egyéb kategória

Ezekre figyeljetek a kánikula idején, ha kisállatot tartotok

A kánikulát nemcsak ti bírjátok nehezen, hanem gyakran már a kutyusotoknak is lóg a nyelve a hőségben. Az alábbiakra érdemes odafigyelnetek, hogy házi kedvencetek könnyebben viselje a forró nyári napokat.

vous - 2018.07.12.
Ezekre figyeljetek a kánikula idején, ha kisállatot tartotok

Friss ivóvíz

Fontos, hogy kutyátoknak egész napra biztosítsatok hideg (de ne jéghideg!) ivóvizet. A vödrüket, kistáljukat árnyékos részre helyezzétek, naponta többször cseréljétek. Ha egész napra egyedül hagyjátok kedvenceteket, tegyetek ki több edénybe is vizet, ha valamelyiket véletlenül felborítaná, vagy kifogyna, legyen tartalék.

Objektum doboz

Árnyék

Lakásban és udvaron tartott kutyáknak is fontos az árnyékos hely, ahová el tudnak vonulni a tűző nap elől.

Objektum doboz

Fürdetés

A kutyusok általában szeretik a vizet, és a nyári melegben még inkább jól esik nekik egy hűsítő pancsolás.

Objektum doboz

Nyári bunda

Ápoljátok rendszeresen nyáron is kedvencetek bundáját, ugyanis ilyenkor még inkább ki vannak téve a különböző kártevőknek (legyek, bolhák, kullancsok, stb.). Bizonyos fajtákat érdemes a melegben „fodrászhoz” is elvinni, hogy kisebb bundában könnyebben viseljék a meleget.

Kellemes nyáresti vagy reggeli séta

Kedvenceteket soha ne a legnagyobb melegben sétáltassátok! Cipőben ugyan ti nem érzitek, de a beton olyannyira átforrósodhat, hogy égési sérüléseket is okozhat kutyátok tappancsán. A sétát elsősorban kora reggelre vagy késő estére időzítsétek, és mindig vigyetek magatokkal kedvenceteknek egy flakon vizet. 

Objektum doboz

Átforrósodott autók

Kedvenceteket még rövid időre se hagyjátok az autóban nyáron, még leeresztett ablaknál se! A kocsi akár néhány perc alatt 70-80 fokra felforrósodhat. Ha autóban hagyott kutyát találtok, kezdjétek el keresni az autó tulajdonosát és értesítsétek a rendőrséget.

Utazás házi kedvenccel

Ha kiskutyátokkal utaztok, útközben álljatok meg többször, itassátok meg kedvenceteket. Figyeljetek, hogy az autóban a klíma ne a kutyára fújja a hideg levegőt, nehogy megfázzon kisállatotok.

Ha már megtörtént a baj

Hőguta esetén fontos a hűtés, a kutyát nedves törölközőbe csavarjátok, és azonnal vigyétek állatorvoshoz.

Ha kóbor kutyát láttok, itassátok meg, amíg megérkeznek a segítő állatvédők.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek