Hummusz 4 féle módon csicserikrém egészséges egyszerű vegán

Hummusz 4 féle módon - variáljuk, mert egészséges, egyszerű és isteni!

A főtt csicseriborsóval készülő hummusz az egyik legjobb dolog, amit az emberiség kitalálhatott. Egészséges, egyszerű, tele van fehérjével és rosttal, ráadásul sokféle módon fűszerezhetjük, ízesíthetjük, variálhatjuk.

Eredetileg a Közel-Kelet és az arab konyha klasszikusa a hummusz, de annyira egyszerű és olyan finom, zseniálisan variálható és mindenki kedvére alakítható, hogy mára az egyik legnépszerűbb szendvicskrém lett világszerte, nem mellesleg diétás és vegán étrendbe is beilleszthető, mártogatósként tálalva vendégvárónak is remek.

Az alábbi videóban jól követhető 4 fűszerezési, ízesítési módja, alatta megtaláljátok a részletes receptleírást és pontos hozzávalókat.

Klasszikus hummusz

Hozzávalók:

  • 1 konzerv (400g) főtt csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál tahini (szezámkrém)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1/2 teáskanál csilipehely
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2-4 evőkanál víz
  • só, bors

Elkészítés: A csicseriborsót leszűrjük, késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk  a fokhagymát, a tahinit, a citromlét, a római köményt és a csilipelyhet, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük összeturmixolva, menet közben öntjük hozzá az olívaolajat és annyi vizet, hogy kellemesen krémes állagot kapjunk. Ha kész, tálba tesszük, ízlés szerint petrezselyemmel és/vagy csilipehellyel megszórjuk, kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

A többi ízért és videóért kattintsatok ide!

Forrás:
Cookta