Egyéb kategória

Ezekre figyeljetek, ha fesztiválozni, bulizni indultok

A fesztiválok és a bulik lényege, hogy jól érezzétek magatokat, szórakozzatok, lazuljatok, viszont a legjobb buli is rosszul végződhet, ha nem vagytok elég óvatosak. Hány olyan sztorit hallani, hogy drogot kevertek az italokba, ellopták a mobilokat vagy a táskákat. Egy kis elővigyázatossággal azonban megelőzhető a baj.

vous - 2018.07.14.
Ezekre figyeljetek, ha fesztiválozni, bulizni indultok

A nyár a végtelen fesztiválok és bulik időszaka. Ezerrel pörögnek a koncertek, szórakozóhelyek, ahol hatalmas tömeg gyűlik össze egy-egy éjszakára. A fergeteges buliknak azonban megvan a maguk árnyoldala is.

Ha szórakozni indultok, az alábbiakra mindenképpen figyeljetek:

  • Olyan táskát vigyetek magatokkal, amibe beleférnek a legszükségesebbek, de még tánc közben is tudtok rá vigyázni.
  • Legyen nálatok mobiltelefon, iratok és készpénz is, de csak annyi, amennyiből jól tudjátok érezni magatokat az este.
  • A kis méretű ridikülök, keresztpántos vagy válltáskák praktikusabbak egy buliban, mint a divatos hátizsákok. Utóbbiakból ugyanis sokkal könnyebben lophatják ki cuccaitokat a körülöttetek bulizó tolvajok, akár úgy is, hogy könnyedén kivágják a táskátok oldalát, amíg nem figyeltek.
  • Bulizás közben figyeljétek a körülöttetek táncolókat, ha gyanús alakokat láttok, inkább távolodjatok el tőlük, vagy szóljatok a biztonsági szolgálat munkatársainak.

Értékeitek mellett a másik legfontosabb, hogy ügyeljetek italaitokra.

  • Lehetőség szerint bontatlan üveges italt kérjetek, koktélokat pedig csak megbízható helyen igyatok.
  • Ne hagyjátok őrizetlenül az italotokat, mert akár pár másodperc alatt is belecsempészhetik a kábítószert.
  • Ha társaságban buliztok, figyeljetek egymásra. Ne hagyjátok a csoport egyetlen tagját se magára, főleg, ha már túl sokat ivott az illető.
mengyan-eszter-emcsi-elvitt-bulizni-ez-lett-belole1

#eszterbulizik – 10 év után bulizni mentem, ez lett belőle

A szerkesztőség jelenlegi legfiatalabb tagjánál tíz és fél évvel vagyok idősebb. Annyit mondogattam az utóbbi időben, milyen öreg vagyok, hogy megijedtem, a végén nemcsak másokat győzök meg erről, hanem magamat is. Pedig a bulizás olyan, mint a biciklizés: megy az hosszú kihagyás után is, csak kell egy jó idegenvezető. A legjobbra bíztam magam: a szerkesztőség bulidívájára, Emcsire. Folytatás >>>

Ajánlott cikkek