napszemüveg

A nyár alapvető divatkelléke – a napszemüveg

A tökéletes napszemüveg kiválasztásakor az elsődleges szempont természetesen az UV szűrőképesség, emellett érdemes figyelnetek például arra is, hogy az arcformátokhoz illő darabot válasszatok.

A divatos napszemüveg a napsütéses nyári napok elengedhetetlen kelléke. Munkába menet, egy városi séta alkalmával, nyaraláskor, a strandon, bárhol hasznos és trendi viselet. Elsődleges feladata, hogy védje a szemet a nap káros sugaraitól, ezáltal komfortosabbá is teszi a verőfényes mindennapokat. Egy hasznos kiegészítő viszont akkor a legjobb, ha még divatos is. Nem hiába tartja a mondás, hogy a szemüveg öltöztet, ugyanez érvényes a napszemüvegekre is.

Objektum doboz

Íme pár trükk, hogyan válasszátok ki a hozzátok leginkább illő napszemcsit:

  • UV szűrőképesség: minél magasabb ez az érték, annál jobban védi a szemet.
  • Megfelelő illeszkedés és méretválasztás: mind a szár, mind az orrnyereg részen fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen a szemüveg, így lesz majd hosszútávon is kényelmes a viselete.
  • Stílus és szín: passzoljon saját egyedi stílusotokhoz és a ruhatáratokhoz is. A színtípusokról bővebben ide kattintva olvashattok.
  • Arcforma: például a kerek archoz a szögletes vagy hosszúkás forma ajánlott, hosszúkás archoz a minél nagyobb és szélesebb, szögletes arcformához az ovális és kerek darabok előnyösebbek. Az arcforma és a szemüveg kapcsolatáról itt és itt írtunk korábban.

Idén nemcsak a sminkben, hanem már a napszemüvegek közt is hódít a „cicaszem”, és a nagyobb méretű kerek és szögletes darabok sem mentek ki a divatból.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Környezetbarát napszemüvegek magyar márkáktól

Napszemüveg viselés felsőfokon – idei trendek divatrajongóknak

Ezeket a formákat válaszd 2018-ban!