nyári smink

Könnyed, tartós nyári sminktippek

A nyári smink alapja, hogy a kevesebb több. A több rétegű sminkek helyett próbáljátok ki az üde, napbarnított hatást keltő, bőrbarát sminkeket.

Olyan alapozókat használjatok, amik lágyak és alattuk a bőrötök lélegezni tud. Fontos, hogy ne fedjétek vastagon az arcbőrötöket a melegben.

  • Az alapozó helyettesítésére a hőségben előnyösek lehetnek a BB krémek, amik elfedik a bőrhibákat, javítják a bőrfelszínt. A különböző színárnyalatokban elérhető krémek többsége fényvédőt is tartalmaz, így még a nap káros sugaraitól is védi a bőrötöket.
  • A CC krémek egységesítik a bőrfelszínt, elfedik a bőrhibákat és hidratálják is a bőrt. Az ilyen típusú krémek szintén tartalmaznak fényvédőt, és könnyű állaguk miatt praktikus választások lehetnek nyáron.
  • A színezett napvédők védenek a leégéstől és a káros napsugaraktól, vízállóak és barnább színt kölcsönöznek bőrötöknek.
Objektum doboz

Plusz tippek:

Az alapozás előtt próbáljátok ki a könnyed állagú primert, amitől tartósabb lesz a smink és frissítő hatású is egyben. Ha elkészült a teljes nyári sminketek, használjatok fixáló spray, ami tartósabbá és vízállóvá teszi az eredményt.

Objektum doboz
arc arcápolás bőr

Frissít, fixál, táplál, élénkít - az ikonikus Fix Plus

Az arcpermet hatása sokakban kérdéses, mondván mit tesz a néhány csepp víz, ami az arcunkra kerül... de a használat során kiderül, mennyire jótékony. Nem csak vizet tartalmaznak, hatóanyagok is vannak a flakonban. Az elsődleges a hidratálás, amiből manapság sosem elég, hiszen szomjazik a bőrünk, akkor is, ha éppen zsírosodásra hajlamos. A cikket ide kattintva olvashatjátok!