A sütés nélküli sajttorta az egyik legjobb nyári desszert - nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, hűsítő, krémes, könnyű, és elkészíteni is igazán egyszerű, ha pedig felvidítjuk egy kis szezonális gyümölccsel, egyszerűen ellenállhatatlan!
A lédús, édes, roppanós cseresznyével önmagában is nehéz betelni, de érdemes belőle egy adagot ehhez a lágy és csupa krém sajttortához elcsenni, a krémsajttal és némi vaníliával ugyanis mennyei ízkombinációt alkot.
A klasszikus vajas-kekszes alap most csokidarabokkal gazdagított omlós keksszel és egy pici darált mandulával készült, ettől izgalmasabb és kicsit rágcsásabb, ami nagyon jól áll neki, de sima keksszel vagy kakaós keksszel is jól működhet, a lényege úgyis a lágy vaníliás és cseresznyés sajtkrémes réteg!
Cseresznyés sajttorta
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
Az elkészítést itt tudjátok megnézni!