Egyéb kategória

Mire ügyeljetek gyantázáskor?

Ma már teljesen természetes dolog a szőrtelen női láb, és sokan a gyantázást választják ehhez. Van, aki az arcát is szőrteleníti, sokan a bikinivonalat. Azonban ügyelni kell, hogyan végezzük ezt a műveletet annak érdekében, hogy bőrünk szép, sértetlen és egészséges maradjon.

vous - 2018.07.14.
Mire ügyeljetek gyantázáskor?

Az otthon végzett gyantázás gazdaságos módja a szőrtelenítésnek, de nagyon fontos, hogy tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket, mielőtt belefogunk. Tudni érdemes, hogy napégett vagy rendkívül érzékeny bőrt nem szabad gyantázni, és akkor is kerülni kell a gyantázást, ha valaki isotretinoin hatóanyagú aknegyógyszert szedett az előző hat hónapban. Érdemes a brazil gyantázást is szakemberre bízni, mert ezeken a területeken különösen érzékeny a bőr.

Gyantázás előtt győződjünk meg arról, hogy a szőrszálak hosszúsága körülbelül 6-8 milliméter. Az ennél hosszabb szőrt már rendkívül nehéz és fájdalmas gyantázni. Nem ajánlott retinoltartalmú bőrápoló termékeket használni az arc gyantázását megelőző kettő–öt napban, mert így a szőrrel együtt a bőr egy részét is eltávolíthatjuk.

A cikk folytatását ITT találjátok!

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek