nők

A világ legerősebb asszonyai, akiket nem érdekelt mások véleménye

A történelem nagyjai között számtalan olyan női alakkal találkozhatunk, akik elég magabiztosak és önfejűek voltak ahhoz, hogy ne engedjenek mások befolyásolásának. Mindenről volt saját véleményük, melyet bátran vállaltak. Íme, néhány igazi példakép!

Lássuk be, hátrányos helyzetből indultunk a férfiakhoz képest. Hosszú utat jártunk be, míg elértünk a mai napig, de szerencsére voltak olyan elődeink, akik mertek harcolni a jogaikért és szembeszálltak a férfiuralommal. Magasról tettek a konvenciókra és úttörőkké váltak, így méltán nevezhetjük őket példaképeknek.

Csak azért is nadrágban!: Annie Smith Peck (1850–1935)

Annie Smith Peck amerikai hegymászó volt, aki kezdetben az Egyesült Államokban, majd Dél-Amerikában élt. Meghódított európai csúcsokat is, majd ő volt az első hegymászó, aki elérte Peru legmagasabb csúcsát, a Huascarán-hegy tetejét, mellyel nemzetközi elismerést szerzett. Tette mindezt nadrágban, ami a kor emberei szerint maga volt a szemérmetlenség. Ennyi mászást kivitelezni hosszú szoknyában kellemetlen lett volna. Számtalan könyvet írt, majd 84 éves korában egy expedíció közben érte betegség, amely végül a halálát okozta. Bebizonyította, hogy a nők is legalább annyira szívósak, mint a férfiak.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Ridikül