Egyéb kategória

Ezek lehetnek a jelei, hogy a májatok rossz állapotban van

A máj az egyik legfontosabb belső szervünk, fontos szerepet játszik többek között az anyagcsere-folyamatokban és a méregtelenítésben. Emellett termel és tárol is olyan vegyületeket, amik fontosak a szervezetünk egészséges működéséhez. Előfordulhat, hogy a genetika vagy az életmódunk miatt nem működik megfelelően ez a szervünk – ezek lehetnek a jelei, hogy a májunk rossz állapotban van.

vous - 2018.07.15.
Ezek lehetnek a jelei, hogy a májatok rossz állapotban van

A bőrünk és a szemünk a legárulkodóbb: ez a két külső szervünk mutatja meg leginkább, hogy milyen egészségi állapotban vagyunk. Nincs ez másképp a máj elégtelen működése esetében sem, de persze ez nem csak a bőrünkön és a szemünkön látszódhat. Mutatjuk, ezek lehetnek a jelei, hogy a májunk rossz állapotban van. Fontos, hogy bármilyen rendellenességet észlelünk, azonnal forduljunk orvoshoz!

Bőr

A máj elégtelen működése miatt a bőrünk sárgás árnyalatúvá válhat, ismerős lehet a „sárgaság” elnevezés is. Emellett kiütések, viszketés, pattanások és kiemelkedő erek is jelezhetik a májproblémát.

Szemek

Nemcsak a bőrünk sárgulhat be a májunk megbetegedése esetén, de a szemünk, a szem fehérje is kaphat sárgás árnyalatot. Emellett véres, viszkető, vörös és puffadt is lehet, ha a májunk rossz állapotban van.

Túlzott zsírraktározás

A súlygyarapodásnak számos oka lehet (rossz táplálkozás, testmozgás hiánya, egészségtelen életmód stb.). A hízás gyakran többek között a lassú, alulteljesítő anyagcsere eredménye is. Az anyagcsere nem megfelelő működésének pedig az egyik legfőbb oka az egészségtelenül működő májunk lehet. A májnak ugyanis szabályoznia kell a zsír tárolását és a vércukorszintet.

Folytassátok a cikket ITT!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.