Egyéb kategória

Szipókás poharakkal váltja ki a Starbucks a műanyag szívószálakat

Érdekes megoldást talált a Starbucks a műanyaghasználata csökkentésére: arról már korábban is írtunk, hogy teljesen megszüntetné a műanyag szívószálakat a kávézóiban, most az is kiderült, mit vezetne be helyette – szipókás poharakat felnőtteknek.

vous - 2018.07.15.
Szipókás poharakkal váltja ki a Starbucks a műanyag szívószálakat

A műanyag szívószálak óriási környezetszennyezési katasztrófát jelentenek, hiszen csak egyszer, rövid ideig használjuk őket, viszont rengeteg fogy belőlük világszerte. Éppen ezért egyre több nagy vállalat dönt úgy, hogy a műanyagból készült változatokat eltünteti az üzleteiből – így határozott a Starbucks is, és 2020-at tűzte ki a végső dátumként.

Olvassátok el a cikk folytatását ITT.

Forrás:
Fyouture
600

A nagy műanyagböjt: 20 tipp, ami segíthet

Hamvazószerda a nyugati kereszténységben a nagyböjt kezdőnapja. A vallásos gyakorlat szerint ebben az időszakban a bűnbánat, a megtisztulás, az áldozatvállalás és a könyörgés áll a középpontban. A böjt ma már az élet számtalan, vallással kevésbé összefüggő területén is megjelenik – akár kiegészítve a vallásos gyakorlatot, akár teljesen függetlenül a keresztény szellemiségtől. A következő böjt lényege nagyon is fontos az életünkre nézve: a hamvazószerdától induló 40 nap szólhat arról is, hogy valamit teszünk a Földért, amely otthont ad nekünk. Például 40 napig lemondunk a műanyagról.

Ajánlott cikkek