Mangós-levendulás sajttorta

Mangós-levendulás sajttorta

Endrész Tímea, a The Life With Mimi bloggermamija nemcsak diy-témákban, hanem a konyában is otthon van. A következő torta a nyár kedvence lesz. A következőkben Timi sorait olvashatjátok.

Leszögeszhetjük, hogy a nyár legnagyobb sztárja a levendula. Legyen szó illatosításról, molyűzésről, szörpről, lekvárok vagy sütemények ízesítéséről. Ehető virágokat csempészni az ételekbe, italokba mindig jó ötlet! Emlékeztek még az ibolyás anyák napi keksz receptjére? Legalább akkora sikert aratott a család körében a mangós-levendulás sajttortám is.

Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok gasztro blogger, nincs szakács vagy cukrász végzettségem. Egyszerűen szeretek kísérletezni a konyhában (is), az alaprecepteket a saját szánk ízére igazítani. Így született ez a sajttorta. Ne ijedjetek meg a hozzávalók hosszú sorától, pofonegyszerű összeállítani. A végeredmény pedig egy nagyon könnyű, nem túl édes, friss nyári desszert lesz. 

Forrás:
depositphotos

Hozzávalók az alaphoz:

  • 150 gramm zabkeksz
  • 60 gramm vajas keksz
  • 80 gramm vaj

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 gramm sajtkrém
  • 3 evőkanál tejföl (vagy görög joghurt)
  • 2 tojás
  • 100 gramm cukor
  • 4 evőkanál keményítő
  • 2 kupaknyi vaníliakivonat (őrölt vanília még jobb)
  • 1 kupaknyi narancsvirág aroma
  • 1 mangó
  • friss levendula ízlés szerint

Hozzávalók a mangós zseléhez:

  • 200 gramm mangó (ez nagyjából egy mangónak felel meg)
  • 50 ml víz
  • fél citrom
  • csipet fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • 4 db zselatinlap

Az torta elkészítéséért kattintsatok ide >>>