Endrész Tímea, a The Life With Mimi bloggermamija nemcsak diy-témákban, hanem a konyában is otthon van. A következő torta a nyár kedvence lesz. A következőkben Timi sorait olvashatjátok.
Leszögeszhetjük, hogy a nyár legnagyobb sztárja a levendula. Legyen szó illatosításról, molyűzésről, szörpről, lekvárok vagy sütemények ízesítéséről. Ehető virágokat csempészni az ételekbe, italokba mindig jó ötlet! Emlékeztek még az ibolyás anyák napi keksz receptjére? Legalább akkora sikert aratott a család körében a mangós-levendulás sajttortám is.
Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok gasztro blogger, nincs szakács vagy cukrász végzettségem. Egyszerűen szeretek kísérletezni a konyhában (is), az alaprecepteket a saját szánk ízére igazítani. Így született ez a sajttorta. Ne ijedjetek meg a hozzávalók hosszú sorától, pofonegyszerű összeállítani. A végeredmény pedig egy nagyon könnyű, nem túl édes, friss nyári desszert lesz.
Hozzávalók az alaphoz:
Hozzávalók a krémhez:
Hozzávalók a mangós zseléhez:
Az torta elkészítéséért kattintsatok ide >>>