Egyéb kategória

Ennyi lépést kell megtennetek naponta, hogy fogyjatok is tőle – a szakemberek szerint

Függetlenül attól, hogy a telefonunkra letöltöttünk-e egy lépésszámláló alkalmazást, vagy sem, bizonyára meg tudjuk ítélni, hogy egy nap körülbelül mennyit sétálunk. Ha nem is a lépések számában, de kilométerekben talán meg tudjuk tippelni. A szakemberek szerint a lépésszámláló mégis azért lehet hasznos, mert ott pontosan nyomon követhetjük, hogy eleget mentünk-e aznap, vagy szinte meg sem moccantunk–- a nap végi számok sokkal egyértelműbbek, mint a saját megítélésünk. A séta pedig nemcsak az egészségünkre lehet jótékony hatással, de egy bizonyos szint felett a fogyókúránkat is támogathatja. Ennyi lépést kell megtennünk naponta, hogy fogyjunk is tőle – a szakemberek szerint.

vous - 2018.07.21.
Ennyi lépést kell megtennetek naponta, hogy fogyjatok is tőle – a szakemberek szerint

A rendszeres testmozgás fontos – rengeteg egészségügyi előnnyel jár, ha valaki aktív életmódot folytat. Fontos, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő mozgásformát, amit aztán rendszeresen végzünk is – az egészségünk minden bizonnyal hálás lehet ezért. Nem kell feltétlenül nehéz, megerőltető sportot választanunk, már egy kiadós séta is csodákat művelhet velünk. Ráadásul ha elég kitartóak és elszántak vagyunk, még a fogyásban is segíthet. Mutatjuk, ennyi lépést kell megtennünk naponta, hogy fogyjunk is tőle – a szakemberek szerint.

Ennyi az annyi

A szakemberek tehát figyelmeztetnek az inaktív életmód veszélyeire és azt tanácsolják, hogy hetente 150 percet mozogjunk az egészségünk érdekében – közepes intenzitással, nem erőltetve, nem erőlködve. Vagy mozogjunk szerintük heti 75 percet, de azt intenzíven. Másképp számolva ez napi 30 perc a héten 5 alkalommal, amikor érdemes lenne mérsékelt intenzitásó edzéseket tartanunk. Ez a minimum – ha duplázzuk a fentebb leírt időket, akkor még többet tehetünk az egészségünkért.

Folytassátok a cikket.
 

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek