Egyéb kategória

Gyümölcsbőr, az egészséges nasi

A gyümölcsbőr állagra hasonlít a gumicukorra, csakhogy nincs benne cukor, csakis gyümölcs, intenzív és friss az íze, és szinte mindenből készíthető, csak egy ügyes turmix és egy sütő kell ehhez az egészséges és mindenmentes nassolnivalóhoz.

vous - 2018.07.21.
Gyümölcsbőr, az egészséges nasi

Elsőre furcsának tűnhet a gyümölcsbőr elnevezés, de az az igazság, hogy leginkább tényleg ez írja le a ennek az isteni és egészséges nassolnivalónak az állagát. Ruganyos, fényes, és tulajdonképpen nem más, mint egy szárított, aszalt vékony gyümölcspüré. Ha elég édes önmagában a gyümölcs, cukor vagy más édesítő sem szükséges hozzá, és bogyósokból – eperből, málnából, szederből, áfonyából, ribizliből -, cseresznyéből, meggyből, sárga- és őszibarackból, szilvából, kiviből, mangóból nyersen pürésítve is tökéletes lesz, de az almát vagy a körtét érdemes előtte kevés vízben megpárolni, majd leszűrni, és így pépesíteni.

A gyümölcsbőrhöz a gyümölcsöket kombinálhatjuk is a különféle ízhatások elérése végett, de adhatunk bármilyen gyümölcshöz egy kis almapépet is, mert ennek magas pektintartalma segíti hamarabb kocsonyásodni, szilárdulni a gyümölcspépet. Ha szeretünk játszani az ízekkel és a fűszerekkel, akkor csempészhetünk a gyümölcsvelőhöz kevés vaníliát, fahéjat, gyömbért…

Hogyan készül a gyümölcsbőr? Nézzétek meg itt!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek