Egyéb kategória

Az ideális fürdőszoba felszerelés kiválasztása

Cserta Szandra, a Kívül Belül Boldogság blog szerzője, Magyarországon egyik első otthonszervezési tanácsadója most abban segír, hogyan válhat a fürdőszoba igazi relaxációs hellyé az otthonotokban.

vous - 2018.07.22.
Az ideális fürdőszoba felszerelés kiválasztása

A fürdőszoba számomra az egyik legjobb hely a relaxálásra a lakásban. Az ember kint hagyja az összes kütyüt, egy kicsit kikapcsol, a forró víz és gőz segíti ellazulni az izmokat, így sokkal könnyebb saját magunkra koncentrálni és egy kicsit befelé figyelni. Általában ez az a pont az otthonunkban, ahol a testünkkel foglalkozunk: megtisztítjuk, hidratáljuk, szárítjuk, festjük, formázzuk. Itt a helye és az ideje a feltöltődésnek.

Otthonszervezési szempontból ezért is kiemelten fontos, hogy ez a helyiség és a fürdőszoba felszerelés kielégítse az igényeinket.

Praktikus és esztétikus fürdőszoba felszerelés

A fürdőszobában lévő bútorok és tárgyak komoly fizikai terhelésnek vannak kitéve a vízkő, a váltakozó hőfok és páratartalom által. Emiatt aztán a legnagyobb lakberendezési lelkesedés közepette is megvan kötve a kezünk: csak rozsdamentes, a párát jól viselő darabokat választhatunk, amelyek jól takaríthatóak és bírják a mindennapos használatot.

Ezen praktikus szempontok után fókuszálhatunk csak a megjelenésre és a stílusra, legyen szó akár szaniterről, fürdőszoba bútorról vagy akár fürdőszobai kiegészítőről.

Forrás:
Unsplash / Lisa Moyneur

Emiatt alapvetően a fürdőszoba felszerelés esetében két út nyílik előttünk: olcsó, gyakran cserélhető darabokat választunk, amelyek stílusban vagy illenek a fürdőszobánkhoz vagy nem. Vagy pedig tartósabb fürdőszobai darabokba ruházunk be, amelyek hosszabb ideig bírják majd a strapát és megőrzik a minőségüket. Ugyanezt látom a zuhanyfüggönyökön keresztül a fogkefe tartó pohárig mindenhol. Igazából mindkét megoldásnak megvan a maga létjogosultsága, de ha az otthonunkat már hosszabb távra alakítjuk ki egy lakásban, akkor szerintem érdemes a tartós, esztétikus darabokba beruházni.

A komolyabb fürdőszobai kiegészítők esetén általában nagyobb a választék, vagy semlegesebb és esztétikusabb a megjelenés. Így nem kell kötelezően neonszínekben tarkállani a polcoknak és a silányabb minőségű műanyagfelületeken küzdeni a vízkővel.

Ráadásul egy minőségi fürdőszoba felszerelést nem kell évente kidobni, újat vásárolni, ezért aztán kevesebb szemetet is termelünk vele.

Bár a hétköznapokban ritkán tűnik fel, valójában a környezetünk elég nagy hatást gyakorol ránk: egy stílusos, tiszta helyen jobban fogjuk magunkat érezni, kellemesebb hangulatban készülődünk reggelente. Összességében egy jól megválasztott fürdőszobai kiegészítő időt, energiát spórol. Egyszerűen jobb ránézni, ezáltal könnyebben válik a pihenés helyévé a fürdő.

A saját fürdőszobád személyre szabott rendje – Ezt a részt már ide kattintva >>> olvashatod el

Ajánlott cikkek