Egyéb kategória

Így készítsetek tündérkertet

Kicsi, kreatív és aprólékosan kidolgozott tündérkertet varázsolhattok erkélyetekre, kertetekbe, csak egy kis türelemre, gazdag fantáziára és alkotóvágyra lesz szükségetek. Na meg persze az alábbi kellékekre.

vous - 2020.05.05.
Így készítsetek tündérkertet

Tündérkertetek alapja

Ahhoz, hogy kiválasszátok tündérkertetek alapját, mérjétek fel a helyszínt, hogy mekkora hely áll majd rendelkezésetekre. A kiskert alapja lehet egy talicska, egy régi fémvödör, nagy virágcserép, ha a kertbe tervezitek. Ha azonban erkélyre készül, érdemes kisebb cserepet választanotok, vagy egy régi, de mutatós lábast, fonott kosarat, nagyobb teáscsészét. A miniatűr kertművészet méreteinek csak a képzeletetek szab határt.

Objektum doboz

Tervezés és kellékek

Ha megvan az alapotok, találjátok ki, milyen stílusú, milyen témájú kertet készítenétek. Ez lehet egy nyári tengerpartot idéző helyszín, lehet erdei faházikó, virágzó rét, gombaházikó. Ihletet adhat az is, ha körbenéztek a pincében, padláson, a szekrény mélyére rejtett dobozaitokban, hogy milyen kincseket találtok. Építkezhettek régi gyerekjátékokból, legoból is.

Növények

A kert nélkülözhetetlen része a föld, tehát tündérkertetekből sem hiányozhat a virágföld és a bele ültetett növények. A későbbi öntözés, gondozás szempontjából praktikusabb, ha kaktuszokat, pozsgás növényeket választotok, olyanokat, amiknek kisebb a vízigényük. A zöld növények mellett persze apróbb színes virágokkal is díszíthetitek kerteteket. A virágföld tetejére a témátokhoz illően szórhattok homokot, elhelyezhettek kavicsokat, kagylókat.

Objektum doboz

Összeállítás

Ha fejben összeállt az alkotás és megvan minden szükséges hozzávaló, kezdjétek el felépíteni a tündérkertet. A kiválasztott tartót tegyétek tele földdel, ültessétek bele a növényeket, majd helyezzétek köré a kisebb alkotóelemeket. És készen is lett mesebeli tündérkertetek!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek