Egyéb kategória

Stresszoldó tippek, ha dugóba kerültök

Itt a hétvége és már megint óriási a dugó az utakon? Mutatunk néhány tippet, amivel elkerülhetitek a stresszt a lépésben haladó kocsisorban ragadva.

vous - 2018.07.22.
Stresszoldó tippek, ha dugóba kerültök

Zenehallgatás

Hosszabb út előtt mindig készítsetek kedvenc zenéitekből egy lejátszási listát. Ezeket hallgatva gyorsabban telik majd az idő, és a kedvetek is jobb lesz.

utazas-auto-kocsi-lany

utazas-auto-kocsi-lany
Forrás:
pexels.com

Hangoskönyv

Nincs időtök olvasni? Dugóban ülve bármire van idő, akár arra is, hogy bekapcsoljatok egy hangoskönyvet. Kedvenc regényetek vagy a régóta halogatott új bestseller sorai biztosan kikapcsolnak majd.

Légzéstechnika

Mielőtt felhúznátok magatokat azon, hogy milyen csigatempóban halad a sor, koncentráljatok a légzésetekre. Belégzés, majd szép lassú kilégzés. Ennek az ismételgetése megnyugtat majd, és ha a kedvenc alkoholmentes illatotokat, üdítőtöket csempészitek be az autóba – még relaxálóbb lesz a légzésgyakorlat.

Relaxálás, befelé figyelés

A dugóban való ücsörgést kihasználhatjátok arra is, hogy egy kicsit önmagatokra figyeltek. Rendezhetitek gondolataitokat, átgondolhatjátok az elmúlt időszakot, vagy tervet készíthettek a következő napokra, hetekre. Lehet, hogy éppen a dugóban ülve, relaxálás közben jöttök rá egy régóta kínzó probléma megoldására.

relax

Forrás:
Unsplash

Evéssel a stressz ellen

A hosszabb utazásra mindig vigyetek magatokkal innivalót és valami nassolnivalót. A legjobb, ha egészséges nasikat készítetek be a kocsiba, amik jótékony hatással vannak szervezetetekre és akár a stresszszintetek csökkentésére is.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek