Könnyű és puha, illatos és nagyon finom tésztája van ennek a kevert kis sütinek, joghurttal készül, és az alapanyagok rém egyszerűen kimérhetőek a joghurtos pohárral, és csak pikk-pakk össze kell keverni. Most málnával készült, ráadásul fordítva sütve, mennyei finom, és soká friss marad, már ha nem fogy el egy szempillantás alatt.
Csábítóan illatos, intenzíven málnás, pedig nem kell hozzá sok gyümölcs, a fordított sütésnek köszönhetően viszont a málna aromáit jól átveszi a tészta, a gyümölcs ráadásul szép pirosra meg is festi. A joghurtos tésztát olvasztott vaj gazdagítja, amitől nagyon finom szaftos és puha, fűszerként pedig vanília és egy kis kurkuma került bele, ez utóbbi mélyebb ízt és gyönyörű színt is kölcsönöz a süteménynek, el lehet hagyni, de tényleg nagyon különlegessé teszi ezt a pofonegyszerű kis kevert poharas sütit.
Az alaptészta természetesen más gyümölccsel, bogyósokkal, meggyel, cseresznyével, áfonyával, de akár szilvával, sőt vékonyra szeletelt almával, körtével is működik, nagyon jó állagú, ruganyos és puha, érdemes variálni, mert isteni, és gyerekjáték elkészíteni!
Fordított joghurtos kevert süti málnával
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg itt!