Egyéb kategória

3 tipp és 2 recept a tökéletes olaszos kávéhoz

A kávérajongók már tudják, hogy egy jófajta kávéból sokkal többet ki lehet hozni, mint egy forró feketét. A Nespresso kávénagykövete, Márkosi Balázs most néhány tippet árul el, hogy a kávézás az íz-, illat- és kávéélmény mellett felfrissülést és különlegességet is jelentsen.

vous - 2018.07.26.
3 tipp és 2 recept a tökéletes olaszos kávéhoz

1. Kávézz mediterrán módra!

A mediterrán országokban nagy hagyománya van az igazi, jéggel készült jegeskávénak és a növényi italos változatoknak is. A görögök például frappét, felhabosított, jéggel lehűtött tejeskávét isznak. Olaszország kedvence a nyári kávézók shakeratója – az intenzív fekete jeges változata egy kis cukorral és jéggel, shakerben összerázva, illetve a mandulaitallal elkészített salentina jegeskávé.

Caffé Shakerato

Először tegyél 3 g cukrot egy shakerbe, majd készíts 40 ml kávét, és öntsd rá először azt, hogy könnyebben felolvadjon a cukor. Ezután rakd bele a jeget is (3x30g), és jól rázd össze őket. Már kész is az igazi olasz hangulatot idéző Caffé Shakerato.

Olvassátok tovább a tippeket!

Forrás:
Cookta
Ajánlott cikkek