popcorn

Életigenlő filmek, amik hatására átértékelhetitek az életeteket

Hatással vannak ránk a filmek: megnevettetnek bennünket, vagy éppen elpityeredünk rajtuk. És jócskán vannak olyanok, amik elgondolkodtatnak. Ezek általában a hétköznapi életről szólnak, arról, hogy mi a valóban fontos, és mik azok a dolgok, amik lényegtelenek. Rádöbbenthetnek arra, mit csináltunk eddig rosszul, vagy új utat mutathatnak nekünk, ami segíthet abban, hogy boldogabbak legyünk. Ezek közül a filmek közül válogattunk ki néhányat. Érdemes lehet megnézni vagy újranézni ezeket, mert olyan életigenlő filmek, amik hatására újragondolhatjuk az életünket.

Távol Afrikától (Out of Africa), 1985

Az ifjú házaspár Afrikába költözik az esküvő után, ám a férj meglehetősen lazán kezeli a kapcsolatot – a kicsapongó életének végül az lesz a vége, hogy megbetegszik, majd belehal. Felesége (Meryl Streep) úgy dönt, Afrikában marad és ott próbál meg önerejéből érvényesülni. Csakhogy az élet és a szerelem közbelép egy kalandor (Robert Redford) képében, ami jócskán megváltoztatja Karen mindennapjait, no és persze a világszemléletén is történnek változások. Romantikus kalandozás a szívek erdejében.

Objektum doboz

Az élet szép (La vita è bella), 1997

Ez az a film, amit szerintünk mindenkinek meg kellene nézni legalább egyszer. Egyszerre szép, szívszorító, vicces és szomorú. A történet szerint 1938-ban járunk, a fasiszta Olaszországban, ahol egy félzsidó felszolgáló (Roberto Benigni) és egy olasz tanárnő (Nicoletta Braschi) egymásba szeret, összeházasodnak, és születik egy kisfiuk. Öt évvel később táborba viszik a családot, ahol az apa kitalál egy társasjátékot, hogy megvédje a fiát a valóságtól és annak minden borzalmától. Lélekemelő és lélekerősítő, ami után garantáltan más szemmel látjuk a világot, a fontos és a haszontalan dolgokat. Nem meglepő, hogy annyi díjjal jutalmazták.

Objektum doboz

Nézzétek meg a többi filmet is!