Hogyan tanultam meg beszélni és olvasni?

Kényelmes, meghitt olvasósarkotokban könnyedén kikapcsolódhattok és lazíthattok

Mindenkinek szüksége van néha egy kis nyugalomra és saját térre. Alakítsátok ki otthonotokban is az erre alkalmas helyszínt, a tökéletes olvasósarkot. Engedjétek el a mindennapi gondokat, pihenjetek és töltődjetek fel otthonotok legnyugisabb pontján.

A Mindbodygreen írt Alessandra Wood Ph.D. belsőépítész és dizájn pszichológia kutató elméletéről, aki úgy tartja, hogy azáltal, hogy kijelöltök egy konkrét helyet az olvasáshoz, megteszitek az első lépést, hogy ez még inkább szokássá váljon.

Manapság könnyen megzavarnak a minket körülvevő készülékek és a média. És ha mindent otthonotok ugyanazon részén tesztek, az agyatok nem áll rá arra, hogy milyen tevékenységeket kapcsoljon a lakás egyes részeihez. – mondja Wood.

Az olvasósarkotokat bárhol kialakíthatjátok, akár a kanapé egyik sarkában, vagy az ablak közelében elhelyezett konyhaszéken.

A belsőépítész szerint a lényeg, hogy ezt egy szent helynek tekintsétek, legyen távol a TV-től, a kijárattól. Ez egy csendes, nyugodt hely, ahol kikapcsolódhattok és olvashattok.

Alessandra Wood dizájn ötleteket is ad az olvasósarok kialakításához:

  • Bölcsen válasszátok ki a helyet
  • Legyetek válogatósak a székkel kapcsolatban
  • Vegyen körül titeket a művészet, de ne túl zavaró mennyiségben
  • Fontos a természet közelsége és a fény
  • Fessétek ki ezt a sarkot
  • Tegyetek ide párnákat, plédeket
konyv-olvasas-pihenes-nyugalom
Olvasósarok a nyugodt percekért
Forrás:
pexels.com