Egyéb kategória

Sült vaníliakrém szilvával – álomfinom, hűsítő desszert

Sült puding vagy tejespite is lehetne a neve, de úgynevezett cukrászkrémből készül, nagyon lágy és krémes, kényeztetően illatos, a vanília simogató gyöngédségét pedig tökéletesen kiegészíti a benne sült szilva. Kis türelmet igényel, de elronthatatlan és isteni!

vous - 2018.07.30.
Sült vaníliakrém szilvával – álomfinom, hűsítő desszert

A vaníliás cukrászkrém, ami tojás, tej, tejszín, cukor, vanília és étkezési keményítő vagy liszt keverékével készül, a leggyakrabban töltelékként vagy pohárkrémben találkozhatunk, de önmagában megsütve, tészta nélkül is elképesztően finom, főleg azoknak fog bejönni, akik szeretik a jó krémes desszerteket.

Az összeállítása és a krém megfőzése roppant egyszerű és gyors, utána a sütés és a hűtés már nem megy ennyire pikk-pakk módon, de dolgunk már nincs vele, viszont érdemes türelmesnek lenni, mert a végeredmény egy mesés, rezgős, lágy, krémes csoda pikáns gyümölcsfarabokkal.

Sült vaníliakrém szilvával

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 12,5 dkg cukor
  • 5 tojássárga
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 1 rúd vanília
  • diónyi vaj
  • 10-12 szem szilva
  • 1 csomag vaníliás cukor

Olvassátok el az elkészítést ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek