Sült puding vagy tejespite is lehetne a neve, de úgynevezett cukrászkrémből készül, nagyon lágy és krémes, kényeztetően illatos, a vanília simogató gyöngédségét pedig tökéletesen kiegészíti a benne sült szilva. Kis türelmet igényel, de elronthatatlan és isteni!
A vaníliás cukrászkrém, ami tojás, tej, tejszín, cukor, vanília és étkezési keményítő vagy liszt keverékével készül, a leggyakrabban töltelékként vagy pohárkrémben találkozhatunk, de önmagában megsütve, tészta nélkül is elképesztően finom, főleg azoknak fog bejönni, akik szeretik a jó krémes desszerteket.
Az összeállítása és a krém megfőzése roppant egyszerű és gyors, utána a sütés és a hűtés már nem megy ennyire pikk-pakk módon, de dolgunk már nincs vele, viszont érdemes türelmesnek lenni, mert a végeredmény egy mesés, rezgős, lágy, krémes csoda pikáns gyümölcsfarabokkal.
Sült vaníliakrém szilvával
Hozzávalók:
Olvassátok el az elkészítést ITT!