Egyéb kategória

5 főzés nélküli frissítő fogás nyárra

Az ökológiai túllövés napja az a dátum, amelyen feléltük a Föld egy évre elegendő erőforrásait, és ez a nap évről évre egyre korábban van, pedig láthatóan egyre többen figyelnek oda a környezettudatos életmódra. Nem lehet róla eleget beszélni a jövőnk érdekében, de most próbáljuk meg konyhanyelven is!

vous - 2018.08.01.
5 főzés nélküli frissítő fogás nyárra

Klímavátozás, ökológiai lábnyom, túlfogyasztás, műanyaghulladékok csökkentése, környezetszennyezés – ezekbe a fogalmakba manapság napi szinten belefutunk, és a probléma súlyos és összetett: míg 2015-ben augusztus 13-ra, 2016-ban augusztus 8-ra, 2017-ben augusztus 2-re, idén pedig augusztus 1-re éljük fel a bolygó energiaforrásait. Innentől kizsákmányoljuk és még jobban ellehetetlenítjük a természetet és az energiaforrásokat.

A legnagyobb károkat nyilván nem mi okozzuk, hanem a gyárak és az ipar, de mi magunk is sokat tehetünk, és bár ez elenyészőnek tűnhet, minden kicsi számít.

A kicsit zöldebb szemlélet azonban nemcsak a környezetünknek, hanem nekünk is sokat segít, a táplálkozást illetően mindenképpen. Ha például kevesebb húst fogyasztunk, csökkentjük a széndioxid-kibocsájtást.

Heti 1 húsmentes nappal személyenként akár 100 kg-mal, de egészségünkre is jó hatással van, ha több zöldséget és kevesebb húst fogyasztunk. Nyáron pedig simán elhagyhatjuk a főzést, és ezzel csökkenthetjük az energiafogyasztást is, ráadásul a tűzhely mellett sem kell állnunk, és hűsítő, frissítő fogásokat készíthetünk – ehhez adunk most néhány tippet!

Fűszeres babkrém

Villámgyors és pofonegyszerű, szendvicskrémnek, mártogatósnak is remek, nagyon jól variálható, fehérjedús és pénztárcabarát a fűszeres babkrém, amit mindenki a saját ízvilágára hangolhat.

Joghurtos uborkaleves

Az uborka szinte mindenkinek egyet jelent a salátával, de levesnek is nagyon finom, pofonegyszerű, alakbarát, pár perc alatt kész, ezt a bolgár változatot nagyon ajánljuk >>

A további receptekért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek