Egyéb kategória

Egyre többen mondanak nemet a tusfürdőkre – de hogyan válasszatok jó minőségű szappant?

Ti is imádjátok a kézzel készített szappanokat, ugye? Azokat, amelyek olyan finom illatúak, nem mellesleg gyönyörűek, így akár ajándékba is adhatjátok őket. A szappan azonban nem dísz, így fontos, hogy jó minőséget válasszatok, amit a bőrötök is szeret. Ebben segítünk.

vous - 2018.08.02.
Egyre többen mondanak nemet a tusfürdőkre – de hogyan válasszatok jó minőségű szappant?

20-30 éve, amikor megjelentek és elterjedtek a drogériákban az első tusfürdők, temették a szappant. Akkor idejétmúltnak gondolták, most mégis újra reneszánszát éli: praktikus ajándékká, megfizethető luxussá vált. Miként lehet felismerni a jó minőségű szappant, ami jól habzik, nem folyik szét pár hét után és nem szárít? – a Tihanyi Levendula Manufaktúra egyik tulajdonosa, Nyárádi Zsolt segít tanácsaival.

A kozmetikai és parfümipar fejlődésével a mosószappanok szagos világát felváltotta az illatos, csábító készítmények végtelen sora.

Forrás:
Depositphotos

De mégis hogyan vegyünk szappant?

Persze nem könnyű felismerni a jó minőségű szappant. Valószínűleg ti is ismeritek azt az érzést, amikor a szappan pár használat után szinte elfolyik a szappantartóban – ha így jártatok, nem jó minőséget választottatok.

Szappant általában úgy érdemes választani, hogy szem előtt tartjátok, melyik illatot érzitek magunkhoz közelállónak, hiszen ez az illat köszön vissza a bőrötökről. Tudnotok kell azt is, hogy milyen bőrrel rendelkeztek.

Allergiás reakció esetén azonnal abba kell hagyni a szappan használatát.

  • Száraz, vagy arra hajlamos bőrre remek választás lehet a kecsketejes szappan, mert remekül hidratál.
  • Problémás bőrre megoldás lehet a hévízi iszapos vagy sima levendulaolajos szappan.
  • Érzékeny bőrűeknek bioszappan ajánlható háromféle illatban: a mentás általában a frissebb, a zsályás a fűszeresebb illatokat kedvelőknek nyerheti el jobban a tetszését, míg a konvencionálisabb illatokat kedvelők a levendulás bioszappant is választhatják. A biominősítésű olajakat tartalmazó, azaz vegyszermentes környezetben élő növények összetevőit tartalmazó szappanokkal az érzékeny bőrűeknek sem gyűlik meg a baja.

Másféle szappan kell a gyerekeknek, nekik bio citromfüves szappan ajánlható napi használatra.

„A levendulaszappan általánosan használható bőrtisztításra, mivel jó fertőtlenítő hatással bír. Minden bőrtípusra ajánlható, még az enyhén napégett bőrt is finoman nyugtatja. A felszabaduló illat pedig elsimítja fáradt idegeinket, tehát még ‘belsőleg’ is hat!” – mondja Nyárádi Zsolt.

arc arcápolás bőr

Mindent a bőrötökről

Gríz és kása – bosszantó szépséghibák a bőrön

Készítsetek kurkumás arctisztítót!

Nagy arckrémteszt 1.0 – Hogyan, mikor, milyet vásároljunk?

Ezt próbáljátok ki! 5 lépéses arctorna a feszes és üde bőrért

Ajánlott cikkek