Egyéb kategória

Magnum házilag, szuperegyszerűen – 3 alapanyaggal

A Magnum a bolti fagyik királya, krémessége, lágysága és a roppanós csokiburok mindenkit levesz a lábáról, bármilyen ízű is legyen. Viszont ha van jégkrémformánk, otthon is elkészíthetjük, méghozzá semmi perc alatt, minimális munkával, 3 alapanyaggal.

vous - 2022.08.03.
Magnum házilag, szuperegyszerűen – 3 alapanyaggal

Sűrített tej és kókuszkrém, esetleg zsírosabb tejszín kihabosított keverékéből istenien krémes fagyialapot készíthetünk, ami csokiba burkolva önmagában is mesésen finom, de persze ízesíthetjük is egy pici vanília-kivonattal, becsokizhatjuk az egészet kakaóporral, majd mehetnek a jégkrémformába. Sokkal egyszerűbb, mint a klasszikus főzőtt fagyialap, és tényleg pár perc alatt megvan. Bármilyen jégkrémformát használhatunk, de ha szeretjük a pálcás fagyiféléket, érdemes egy jobb minőségű szilikonos formára beruházni, mert ebből nagyon egyszerűen kiemelhető a jégkrém.

A Magnum lényege azért mégiscsak a roppanós csokiréteg, amit úgy készíthetünk el a legegyszerűbben, ha az olvasztott csokit – lehet ét, tej vagy fehér is – egy magasabb pohárba öntjük, majd a formából kiemelt jégkrémet határozott mozdulattal belemártjuk, majd kiemelve hagyjuk lecsöpögni és megdermedni. Persze a csokiba keverhetünk mandulát, diót, vagy megszórhatjuk a megmártott jégkrémet is kókuszreszelékkel, mogyoródarabkákkal, ki mit szeret. Visszatehetjük ezután a hűtőbe sütőpapírra téve, hogy legyen szabad formánk a következő adag jégkrémhez, de persze azonnal ehetjük is a krémes, hűsítő édességet.

A hozzávalókhoz és az elkészítéshez kattintsatok ide!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek