Pöfeteg süti gluténmentesen és omlósan, mandulával

Pöfeteg süti gluténmentesen és omlósan, mandulával

A legtöbb süteménynél nem szeretjük, ha megrepedezik a teteje, de ez a mandulás, nagyon omlós kis falatka akkor tökéletes, ha töredezett és rusztikus, belül krémes, kívül kellemesen roppanós. Nagyon egyszerű és csudafinom, mandulás és citromos, ami elsőre furcsa párosításnak tűnhet, de hihetelenül jól összepasszolnak, ráadásul pofonegyszerű és szinte szétolvadnak a szájban.

Villlámgyors és egyszerű, istenien finom ez a fehér kis pöfeteg süti, amit a legtöbben csokisan ismernek, de Olaszországban és az észak-afrikai országokban is népszerű fehér, mandulás változatban. Nagyszerű kísérő a délutáni kávéhoz vagy csak úgy elmajszolni, és pont a csúnyasága, töredezettsége, a szexi ráncossága adja a lényegét.

Belül nagyon puha és omlós, kívül finoman roppanós, a porcukros réteg kiemeli a töredezettségét, ami olyan ellenállhatatlanná teszi. A kezdők legjobb barátja ez a recept, mert nagyon egyszerű és gyors, és akkor jó, ha minél ráncosabb és rusztikusabb. :) És még liszt sem kell hozzá, vagyis gluténmentes.

Mandulás pöfeteg

Hozzávalók kb. 30 kis kekszhez:

  • 20 dkg darált mandula
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3-4 evőkanál porcukor a beforgatáshoz

ITT nézzétek meg az elkészítést!

Forrás:
Depositphotos