Egyéb kategória

Így lehet zöldebb a konyhánk, ami nekünk és a környezetnek is jó

A konyha az otthonunk és az életünk középpontja bizonyos tekintetben, itt készül a reggeli kávétól az esti nassolnivalóig minden, amit főzünk, eszünk, magunkkal viszünk, sőt gyakran itt is eszünk, itt gyűjtjük a szemetet, itt használjuk a legtöbb energiát a hűtővel, sütővel, robotgépekkel, és kis lépésekkel már sokat spórolhatunk magunknak és jót tehetünk a környezetünknek. Ehhez adunk most pár egyszerű, de könnyen kivitelezhető tippet.

vous - 2018.08.05.
Így lehet zöldebb a konyhánk, ami nekünk és a környezetnek is jó

1. Szemeteljünk szelektíven!

Sokan törekszenek arra, hogy minimalizálják a hulladékokat, és ez nagyon örvendetes, mert rengeteg szemetet termelünk, sokszor feleslegesen, de már azzal is sokat segítünk, ha szelektíven, szétválogatva gyűjtjük a műanyagot, a papírt, a fémet és az üveget, ezek nagy része újra felhasználható, vagyis így már nem minősül igazi szemétnek, új életet kapnak, ha tisztán kerülnek a gyűjtőbe, tőlünk pedig csak minimális odafigyelést igényel.

Gyűjtsünk mindent egyetlen nagy zacskóban ezekből, majd szétválogatva dobjuk az erre kijelölt kukákba vagy gyűjtőkonténerekbe. Sőt: akinek módja van, a szerves hulladékot komposztálhatja is!

A további 3 tippért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek