Teljes kiőrlésű hamburger zsemle buci

Burgerbuci házilag, egészségesebben és egyszerűen

A házi hamburgerek legnagyobb gyilkosa a bolti burgerbuci, ami szivacsos, morzsálódós, tele van térfogatnövelővel és tartósítószerrel, indokolatlanul édes, és elképeztő hosszúságú lejárati idővel bír, vagyis pontosan tudhatjuk, hogy műanyag az egész. A szaftos házi hamburgereink megérdemelnek ennél jobbat is: házi bucikat, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, ha pedig teljes kiőrlésű liszttel készítjük, jóval egészségesebb is.

Puha, ruganyos tésztájú, enyhén roppanós héjú bucit sütni nem ördöngösség. Ha van egy jó arányú receptünk, hamburgerekhez vagy simán zsemle helyett szendvicsek készítéséhez is tökéletes, nagyon finom és akár le is fagyasztható későbbre, hogy bármikor rendelkezésre álljon a jó minőségű házi péksütemény.

Ha teljes kiőrlésű liszttel készítjük, akkor mindenképpen fontos, hogy a bedagasztott tészta lágy és kissé ragacsos maradjon, mert kelesztés közben a rostok elég sok nedvességet felszívnak, és érdemes kétszer keleszteni – bedagasztás után egyszer, majd formázás után újra –, hogy sütés után a buci tésztája kellően könnyű és rugalmas, puha legyen.

A teljes kiőrlésű burgerbuci receptjéért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos