Édes otthon – ahol megélem a pillanatot

Édes otthon – ahol megélem a pillanatot

Rengetegszer láthattátok már nálam ezt a mondatot: Kizárólag olyan tárgyakkal vedd körül magad, melyek boldogságot okoznak. Ez lett a mantrám az utóbbi évben – írja blogján Cserta Szandra otthonszervezési tanácsadó, a Kívül Belül Boldogság blog szerzője, aki az édes otthon élményét osztja meg velünk a következő posztban.

Ahhoz, hogy eljuss addig a pontig, hogy ki tudd jelenteni; valóban csak azok a tárgyak vannak az otthonodban, melyek segítenek előre menni az életben, melyekkel elérheted az életben kitűzött céljaidat, bizony sok időre van szükség. Nem hazudok, az otthonszervezés rengeteg munkát igényel. Hónapokon át nézegeted az évtizedek alatt felhalmozódott tárgyaidat, hogy teljesüljön a nagy cél:

legyen rend az otthonodban.

Édes otthon elképzelése

Mit jelent számodra az édes otthon?

Megmondom őszintén gondolkoznom kellett ezen a kifejezésen. Rögtön az jutott eszembe, hogy boldog a család. Meghittség és nyugalom van körülöttem. Ezt persze egy három éves kisfiúval szinte lehetetlen megoldani. Így aztán erősen kellett visszaemlékeznem, hogy mikor volt olyan alkalom, amikor ébren volt a kisfiam, mégis egy nyugodt környezet volt. Nem használtunk telefonokat, nem voltak zavaró tényezők, pusztán élveztük egymás társaságát.

Rögtön a karácsony jutott eszembe. Próbáltam más meghitt, otthoni pillanatot is felidézni, de sajnos nem igazán sikerült. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek boldog pillanataink, mindössze azt, hogy ebben az életszakaszban elég aktívak vagyunk, és inkább táncolunk, rohanunk, átrendezzük a nappalit a következő játékhoz. Természetesen most rengeteg időt töltünk kinn a szabadban is.

Tehát maradt a karácsony, aminél megmaradt számomra a meghittség érzése.

Mivel nem kizárólag karácsony idején szeretném az édes otthon érzését megélni, így tovább mentem, és elkezdtem azon gondolkozni, hogy vajon a karácsonyfán kívül mi az, amit megadja nekünk azt a meghittség érzését. Persze vicces lenne júliusban karácsonyfát állítani a nappali közepére körülbelül 3 napig, aztán megfonnyadna szerencsétlen a nagy melegben. Már talán arra is emlékeztek, hogy mi már most visszaszámolunk a karácsonyhoz, hiszen a férjem imádja a karácsonyi zenéket. Pár hét és elkezdi majd játszani őket. Így a zene is hozzátesz a meghittséghez.

A zenén kívül még az illatok is nagy szerepet játszanak a hangulat megélésében. Visszatekintve mi is csak október és február között szoktunk gyertyákat használni. Egyrészt a sötét miatt is, másrészt pedig azért, mert akkor inkább érezzük a hygge-t.

A bejegyzés folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok.