Üzenetek, amiket tényleg soha ne küldjetek el az exeteknek!

Gép mögötti esték mással – megcsalás a virtuális „szerelemkapcsolat”?

De hát nem történik semmi. Ez csak beszélgetés. Mosolyváltás. Néhány szívecske oda-vissza. Csak flört. Csak egy kis izgalom. Csak nem vagy féltékeny? Nem is ismerem. Sose találkoztam vele. Ez nem csalás, na ne már!

A virtuális kapcsolatok elterjedésével megkerülhetetlen kérdés, hogy meddig mehetünk el anélkül, hogy az sértené a valódi kapcsolatunkat, illetve valódi partnerünket. Természetesen sokan érvelnek azzal, hogy minden kapcsolatban máshol húzódhat a határ, az tény, hogy az interneten is könnyen át lehet lépni a láthatatlan kis szálakat. Főleg akkor, ha a virtuális kapcsolat TITKOS.

Érzelmek lecsapolása

Igen, rögvest a titok az, amely akkor is sértheti a másikat, ha igazából tényleg nem történik semmi, csók se csattan, csak beszélgetés. Beszélgetni, kapcsolatot tartani másokkal, akkor ellenkező neművel is nem lehet tilos. De azért ez utóbbi óhatatlanul felvethet kérdést. Mert miről is szól a beszélgetés, ha titkos? Ha az egy közös hobbi mentén zajlik, például mindketten rajonganak a testépítésért, ugyanaz a sportoló a kedvenc – és mindez a valódi partnerek vagy partner tudtával zajlik, akkor ez ártalmatlan helyzet. Nem lehet igazán kifogása ellene a partnernek. Akkor se, ha egy régi osztálytárssal vált pár levelet a másik, és az nem csap aztán át egy régi szerelem fellobbantásához nosztalgia alapon – akkor az is elfogadható. Ám ha mindezt szigorúan titokban tesszük – akkor az okozhat problémákat. Természetesen előfordulhat, hogy a partner bizalmatlansága okán az is titokban zajlik, aminek nem kellene titokban zajlania. Cserébe, ha mégis kiderül, garantáltan tovább csökken a bizalom és gyengül a kapcsolat. Ha erős féltékenység és bizalmatlanság nehezíti, gyengíti a kapcsolatot, akkor mielőtt virtuálisan kapcsolatot építenénk ki valakivel, akiről tudjuk, hogy nem fér bele a jelenlegi kapcsolatba, akkor érdemes előtte-közben dolgozni a bizalom megerősítésén, és még véletlenül se szaladjunk bele titkos levélváltásokba. Nem csak azért, mert kiderülhet, és akkor konfrontálódnunk kell, magunk miatt sem – minket is gyengít a titok, nekünk se jó, minket se épít.

Olvassátok tovább a cikket ITT!

Forrás:
Pixabay