Egyéb kategória

Jeges latte, a legjobb hűsítő kávé forró napokra

A nagy forróságot legjobb a vízparton átvészelni, vagy egy árnyas kertben hűsítő és frissítő italt kortyolva. Ilyenkor kimondottan jólesik a jegeskávé, és nem csak délután, de már reggel is, ám a legtöbb módszer elég körülményes. A fagyasztott kávékocka viszont zseniális, bármikor pillanatok alatt elkészíthető vele a tökéletes jegeskávé.

vous - 2018.08.08.
Jeges latte, a legjobb hűsítő kávé forró napokra

Rengeteg jegeskávé recept létezik, a legtöbb viszont elég macerás. Abban az értelemben legalábbis, hogy ha megkívánjuk, akkor kávét kell főzni, le kell hűteni, majd jöhetnek a kiegészítők: a jégkocka vagy a fagyi, esetleg valamilyen szirup és fűszerek. Vagyis mire elkészül, már nem is olyan egyszerű. Ha viszont jó erős kávét fagyasztunk le, akkor bármikor 1 perc alatt elkészíthetjük kedvenc koffeines italunkat, csak hideg tejjel kell felönteni!

Ez a változat kerti partikra is ideális, nagyon mutatós és meglepő, ráadásul a kávékockákat készítéskor akár ízesíthetjük is fűszerekkel – vanília-kivonattal, fahéjjal, kardamommal például isteni –, ha édesen szeretjük, akkor valamilyen édesítővel. De igazán finom úgy is, hogy a sűrű kávét egy kis olvasztott csokival összekeverjük, és így osztjuk el a jégkockatartóban. Ha a kávé megfagyott, a kockákat áttehetjük egy jól záródó dobozba vagy zacskóba is, felszabadítva így a jégkockatartót újabb adag kávékockának, akár más ízesítéssel…

A kockás jegeskávé receptjét itt olvashatjátok >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek