Lusta pizza tökéletes tésztával, kiadósan

Lusta pizza tökéletes tésztával, kiadósan

Pizzát rendelni is lehet, sőt készen vásárolt tésztából is süthetünk, de azért házi tésztával az igazi, nem is beszélve arról, hogy mennyit spórolhatunk vele. Ez a lusta változat pofonegyszerű, garantáltan sikerül, dagasztani sem kell, könnyű és puha a tésztája, ami kívül ropogósra sül...

A lusta pizza titka, hogy akkor lesz tökéletes, ha hagyjuk kellő időt lustálkodni, vagyis a hűtőben pihenni a kelt tésztát, így a benne lévő élesztőnek van ideje szép lassan kifejteni a hatását, és nagyon könnyű és puha lesz. Türelmünkért cserében viszont nem kell dagasztani, csak egyszerűen összekeverni 1-2 perc alatt az alapanyagait, amíg lágy és kissé ragacsos tésztává összeáll. A pihentetési idő legalább 6 óra, de még jobb, ha egy éjszakát tud pihenni, de 3-4 napig tökéletesen elvan a hűtőben, és akár többször is süthetünk belőle pizzát.

Ebből a mennyiségből 2 nagyobb vagy 4 kisebb pizza süthető, a házi paradicsomszósz mellett pedig ízlés szerinti feltéttel megpakolható. Itt pizza-mozzarella, gomba és paprikás szalámi került rá, de tényleg csak a fantáziánk szab határt, mi mindennel variáljuk - mindenesetre tökéletes maradékok felhasználásához, pár szelet sonka, kevés kukorica, karikázott paradicsom, paprika, hagyma is tökéletes hozzá, és sokkal kiadósabb - nemcsak finomabb -, ha magunk csináljuk.

Lusta pizza

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dl langyos víz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag szárított élesztő

A paradicsomszószhoz:

  • 1 kis fej hagyma
  • 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • csipetnyi cukor
  • só, bors

Valamint:

  • ízlés szerinti feltét
  • sajt

Az elkészítéshez nézzétek meg a cikk folytatását ITT!

Forrás:
Depositphotos