Zebra sajttorta liszt nélkül

Sajttorta különlegesen, de egyszerűen - zebracsíkosan

A sajttortát nem lehet nem imádni, csupa krémesség és lágyság, ez a változat ráadásul kekszes alap és liszt nélkül készül, de kétféle krémsajtos résszel, amitől nagyon mutatós és még ínycsiklandozóbb, pedig nagyon egyszerű és pár perc alatt összeállítható.

Nemcsak isteni finom, de szemet gyönyörködtető is a zebracsíkos sajttorta, ami vaníliás és kakaós krémsajt rétegezésével készül. Gyerekjáték az elkészítése, hiszen az alapanyagokat csak egy keverőtálban össze kell keverni, majd kettéosztva az egyik adagot egy kis kakaóporral színezni és ízesíteni. Mivel nincs kekszes alapja, azonnal mehet is a tortaformába, merőkanállal felváltva adagolva a kétféle krémet, ami mindig kicsit elterül, így létrejön a mutatós csíkozás.

Ehhez a tortához nem szükséges a legdrágább sajtkrémet használni, tökéletes a pénztárcabarátabb sajátmárkás is, ráadásul a masszát egy kis tejföl is lazítja, amitől még krémesebb és lágyabb, viszont így magasabb víztartalmú, nedvesebb lesz a keverékünk, ezért mindenképpen alacsonyabb hőfokon és hosszabban kell sütni, és kivételkor még egy kicsit túl lágynak is tűnhet a sütemény, de a hűlés, majd a hűtés során meg fog dermedni, és tökéletes állagú lesz - és mennyei!

Zebra sajttorta liszt nélkül

Hozzávalók:

  • 50 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg tejföl
  • 10 dkg lágy vaj
  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 4 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor

Az elkészítéshez nézzétek meg a cikk folytatását is!

Forrás:
Depositphotos