Egyéb kategória

Szabaduljatok meg a pluszkilóktól 3 egyszerű lépésben

Sok minden okozhatja a fölösleges kilókat. Talán kevesen tudjátok, de akár a magas vérnyomás, a magas koleszterin, de még egyes szívbetegségek miatt is előforudlhat, hogy a szükségesnél nagyobb arányban val a szervezetetekben testzsír. Ha azonban elhatározzátok, hogy csökkentenétek annak százalékos arányát, 3 egyszerű lépésben megtehetitek. Mutatjuk, hogyan!

vous - 2018.08.08.
Szabaduljatok meg a pluszkilóktól 3 egyszerű lépésben

Valamennyi testzsírra mindenkinek szüksége van – az egészséges mértéken túl azonban érdemes lehet inkább megszabadulni a fölöslegtől. Nemcsak azért, mert úgy könnyebben beleférhettek a kedvenc ruháitokba, hanem mert a szervezeteteknek sem tesz jót, ha például túl zsírosak a szerveitek. A szakemberek szerint egy nő szervezetének 21-33 százalékban kellene testzsírt tartalmaznia.

sport-edzes-reggeli

sport-edzes-reggeli
Forrás:
Cookta

Egészséges étrend

A szakértők szerint érdemes lenne, ha számolnátok a bevitt kalóriákat. Ez állítólag az egyik legjobb módja annak, hogy csökkentsétek a testzsír-százalékotokat. A túl sok kalóriából ugyanis zsírt alakít a szervezet. Egyetek sok zöldséget és gyümölcsöt a cukrok és szénhidrátok helyett.

Sportoljatok rendszeresen

Annak érdekében, hogy elégessétek a fölösleges kalóriákat, fontos, hogy rendszeresen eddzetek. Ez felgyorsíthatja az anyagcseréteket, izmot építhettek és persze zsírt égethettek közben. Állítólag a HIIT lehet a legjobb választás, hetente háromszor.

Aludjatok jól és eleget

Fontos, hogy minden este kipihenjétek magatokat, aludjatok 7-9 órát. Ráadásul az sem mindegy, hogy milyen az alvásotok: törekedjetek a pihentető, nyugodt alvásra!

Ajánlott cikkek