Egyéb kategória

A sör ismeretlen jótékony hatásai

A vár rekonstrukciójának előrehaladtával két év után számos újdonsággal tér vissza az ország egyik legnagyobb sörfesztiválja a budai várba. A szervezők többek között a sörfogyasztók edukációját tűzték ki célul, melyre saját felmérésük szerint nagy szükség van. A folyékony kenyér alapvető egészségügyi hatásait ugyan sokan ismerik, de azt például már kevesen tudják, hogy a szoptató kismamáknak kifejezetten ajánlott az alkoholmentes sör.

vous - 2018.08.10.
A sör ismeretlen jótékony hatásai

Ugyan a sör legalapvetőbb pozitív egészségügyi hatásaival a magyarok többsége tisztában van, számos további előnyét már kevesen ismerik – derült ki a sörfesztivál szervezőinek kutatásából. „Azt látjuk, hogy sokan hiányos vagy téves információval rendelkeznek. Szeretnénk elérni, hogy a sörről helyes kép éljen a fejekben, és ez ugyanúgy kiterjed az egészségügyi hatásaira, mint például a megfelelő fogyasztási szokások megalapozására” – reagált a felmérés eredményeire Kurucz Gergely, a FIRST Craft Beer tulajdonosa.

A magyarok körében a sörivás legismertebb előnye a vesekő megelőzése, szintén sokan tisztában vannak vele, hogy az ital alkalmas lehet egyes aminosavak, ásványi anyagok és vitaminok pótlására. Azt ugyanakkor már csak a válaszadók fele tudja, hogy a megtévesztő elnevezés ellenére a sörhas kialakulásáért nem a sör a felelős, míg az ital gyulladáscsökkentő tulajdonságáról nagyon kevesen hallottak.

A sörivás hölgyekre gyakorolt jótékony hatásai is kevéssé ismertek: a szoptató kismamáknak a tejszaporító hatása miatt érdemes alkoholmentes sört fogyasztaniuk, míg az idősebb hölgyek a menopauza tüneteit enyhíthetik vele.

Olvassátok el a cikk folytatását is!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek