Augusztusi könyvajánló

Augusztusi könyvajánló árnyas fák alá, hűvös teraszra húzódó könyvmolyoknak

A nyár mindig olyan hamar tovatűnik. Az összes csodás élményével, érzésével, emlékével: a hajnali napsugaraival, a vízpart hűsítő élményével, az érett gyümölcsök édes ízeivel, a kert pihentető virágillatával. Ezért hát, használjuk ki, ami a nyárból még maradt: strandoljunk, kiránduljunk vagy egyszerűen csak üljünk ki a kertbe olvasni. Ehhez ajánlok most nektek három remek könyvet! Itt az augusztusi könyvajánló!

1. FODOR MARCSI – NESSET ADRIENN: 50 ELSZÁNT MAGYAR NŐ

Ötven magyar nő, akikről utcákat, tereket, bolygókat neveztek el, ám a tankönyvek sokszor meg sem is említik őket. Ötven nő, akik mertek valamiben elsők lenni. Olyan nők, akik a leleményességüknek és kitartásuknak köszönhetően mindig kimásztak a legmélyebb gödörből is és közben sem feledkeztek meg arról, mit diktál az emberiség.  Izgalmas életutak, példaértékű történetek múltból és jelenből – a jövőnek.  A kötetben szerepel többek között Szent Erzsébet, Zrínyi Ilona, Hugonnai Vilma, Veres Pálné, Teleki Blanka, Kovács Margit, Fischer Annie, Dévény Anna, Lubics Szilvia és Polgár Judit.

A további két könyvtippért kattintsatok ide!

Kétféle ember létezik olvasás Petrovits Olga grafika.

Bebizonyítjuk: csak kétféle ember létezik, ha olvasásról van szó

Megfigyeltétek már, hogy a könyvolvasás nemcsak a betűk falásából áll, hanem fontos rutinok is kapcsolódnak hozzá? Így igaz, vannak a szaglászók és nem szaglászók, a könyvjelzősök és a behajtósok, nem is beszélve az egykönyvesek és a többkönyvesek ellentétéről. Most itt az idő, hogy grafikáink segítségével magatokra ismerjetek, és színt valljatok! Milyen könyvmolyok vagytok ti? Kattintsatok ide!