Olasz cukkinis lepényke ricottával frittelle

Cukkinitócsni olasz módra - puha, könnyű, pofonegyszerű

Hihetetlenül finom és egyszerű az olaszok cukkinis lepénykéje, ami leginkább a tócsnihoz rokonítható, csakhogy krémes ricottával és egy kis reszelt parmezánnal készítve, amitől könnyebb és puhább, liszt alig kell hozzá, és egész kevés olaj szükséges csupán a sütéshez, így kimondottan egészséges ez a pikk-pakk elkészülő könnyű lepény.

A frittelle di zucchine e ricotta, vagyis a cukkinis-ricottás lepényke ugyancsak népszerű fogás Olaszországban, persze inkább a nonnák és a mammák készítik, hiszen házias, családi fogás inkább, amit szívesen tálalnak ugyanúgy paradicsomszósszal, mint fokhagymás mártogatóssal. Tökéletes előételnek, de akár egy adag salátával gyors vacsorának is, mert tényleg hamar elkészül.

Elkészíthető ricotta helyett krémesebb túróval is, de azért picit más az állaga és az íze is, mivel a ricotta lágyabb, tejsavóból készül, míg a túró kicsit savanykásabb és darabosabb. A tésztába most petrezselyem került, de bazsalikommal, mentával is nagyon finom, sőt akár fokhagymát is tehetünk bele, ha nem fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Olasz cukkinis lepényke ricottával

Hozzávalók:

  • 2 közepes zsenge cukkini
  • 15 dkg ricotta
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg liszt
  • 2 kisebb tojás
  • fél csokor petrezselyem
  • só, bors
  • kevés olívaolaj a sütéshez

Az elkészítéshet kattintsatok IDE!

Forrás:
Depositphotos