Kukorica

Így lesz tökéletes a zsenge csöves kukorica

A piacokon és zöldségeseknél, de még a szuperekben és hiperekben is elözönlötte a pultokat az édes és zsenge csöves kukorica, amit fagyasztott vagy konzerv formában egész évben élvezhetünk. Viszont frissen egészen más, harsogóan friss, édes, mennyeien roppan a fog alatt, igazi nyári, gyerekkort és nyaralásokat idéző, házias és otthonosságot teremtő csemege.

Filléres, egészséges, isteni finom, mindenki szereti és mindenkiben jóféle gyerekkori, nyaralós emlékeket idéz a csöves kukorica, ráadásul szezonális, így érdemes kihasználni, amíg kapható. Csak egy kis sóval megszórva is mennyei, egy pici vajjal megkenve még finomabb, a sütőben vagy serpenyőben átpirítva viszont világbajnok, ha jól készítjük.

Fontos!

A kukoricát érdemes minél előbb megfőzni, hogy a benne lévő cukor ne változzon át keményítővé. A zsenge kukorica édes, de pár nap után lisztessé válik a keményítősödés következtében, ami természetes folyamat, csak a gyors felhasználással előzhetjük meg!

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

Forrás:
Depositphotos
Forrás:
Depositphotos