Egyéb kategória

Ilyen gyakran érdemes megmérni a súlyotokat – ha éppen fogyókúráztok

A fogyókúrázók többsége elköveti azt a hibát, hogy naponta, de akár naponta többször is megmérik a súlyukat - és persze megijednek, hogy esetleg nem fogytak, vagy akár többet is mutathat a mérleg egy-egy reggelen. a szakértők szerint sem jó, ha állandóan a mérlegen álltok azt vizslatva, hogy vajon hány dekát fogytatok. Sokkal fontosabb, hogy hogyan érzitek magatok at a bőrötökben! Ha mégsem tudtok mérleg nélkül élni, állítólag ilyen gyakran érdemes megmérni a súlyotokat, ha például éppen fogyókúráztok.

vous - 2018.08.14.
Ilyen gyakran érdemes megmérni a súlyotokat – ha éppen fogyókúráztok

Fogyókúra közben könnyen kudarcélményhez vezethet, ha valaki minden nap, vagy akár naponta többször is megméri a súláyt – és az nem a vágyott kevesebb kilót mutatja, sokkal inkább semmi változást vagy akár többet is mutathat, mint ahány kilók előző nap voltatok. Ezt elkerülendő érdemes ritkábban a mérlegre állni, a kutatók pedig megmondják, hogy hányszor.

mérleg súly kiló

mérleg súly kiló
Forrás:
iStock

A napi ingadozással való szembesülés elkerülése végett a szakemberek szerint érdemes 4-5 naponta mérlegre állni. Ha mégis ráállnátok naponta, készüljetek fel a csalódásra. Vagy csináljatok egy tesztet: mérjétek meg magatokat mindan nap egy hónapon keresztül – miközben betartjátok a diétás étrendet. Ha többet mutat is a mérleg, ne adjátok fel – és látni fogjátok, hogy hány nap kellett ahhoz, hogy a mérleg a kevesebb kilót mutassa. És eztán beláthatjátok, hogy valóban nem érdemes naponta mérlegelni, a súlycsökkenés később indul be, vagyis a z eredményt a mérleg csak néhány nappal később mutatja.

Ajánlott cikkek