nachos nassolás este édesség

Ez az 5 étel bőrproblémát okozhat a szakemberek szerint

Bizonyára ti is hallottátok már azt a mondást, hogy “az vagy, amit megeszel”. Nos, ez több nézőpontból is igaz lehet, többek között a bőrötök szempontjából is. Vagyis bármit is esztek, az akár már másnap meglátszódhat a bőrötökön - például kipirosodás, pattanások vagy kiszáradás formájában. Mutatunk néhány élelmiszert, ami szinte biztos, hogy bőrproblémát okozhat, ha fogyasztotok belőlük - különösen mértéken felül ártalmasak.

Ráadásul nemcsak a bőrötöknek árthattok velük, de azon is meglátszódhat, ha például előző este nassoltatok belőlük. Mutatjuk is, mely ételek fogyasztásánál legyetek résen - egy falat még nem okozhat nagy bajt, mértéken felül pedig mind káros lehet - az egészségesek és a bőrötök szempontjából is. Ez az 5 étel bőrproblémát okozhat a szakemberek szerint:

nasi
nasi
Forrás:
Pixabay

Sós snackek: a sótól ugyanis az arcotok, az arcbőrötök felpuffadhat - a só visszatartja a vizet a szervezetben, emiatt reggelre bedagadhat, felpuffadhat a szemetek alatti rész (is).

Alkohol: dehidratálja a testeteket, beleértve a bőrötöket is. A póruaitok kitágulhatnak, fénytelenné, szürkés árnyalatúvá válaht a bőrötök - ráadásul a pattanásveszél is fokozottan jelentkezhet.

Tejtermékek: a tejtermékek hatására ugyancsak a pattanásosság veszélye jelenhet meg  - jellemzően a homokotokon és az állatokon lehettek pattanásosak a tejtermékektől.

Cukor: a kutatások szerint a cukortól és más egyszerű szénhidrátoktól ugyancsak pattanások jelenhetnek meg a bőrötökön: az arccsont és az áll, illetve a nyak környékén.

Koffein: mértékkel a kávé még egészsgées is lehet, de a különféle energiaitalok, üdítők, csokoládék és más koffeintartalmú élelmiszerek fogyasztása a bőr korai öregedéséhez, ráncosodáshoz vezethet.