szem

Így harcoljatok a szemkörnyéki ráncok ellen

A ráncok a korral járnak, annak a jelei, hogy igazán megélitek életetek minden napját. Ez persze nem jelenti azt, hogy szívesen látjátok őket, főleg nem az arcotokon, ahol a legszembetűnőbbek. A szemkörüli ráncok ellen azonban kiváló módszereket javasolnak a bőrgyógyászok.

Valószínűleg nem tudjátok örökké száműzni a szemkörnyéki ráncokat, de a Redbook írt néhány bőrgyógyászok által javasolt módszerről, amivel enyhíthetőek.

Fedezzétek fel az okokat

A ráncok, beleértve a szemkörüli ráncokat is, a korral járnak, és okozhatja őket a bőrben lévő kevesebb kollagén vagy elasztin - vallja Dr. Sejal Shah bőrgyógyász. Hacsak nem mentek soha többé napfényre, valószínűleg lesznek ráncaitok, de az olyan rossz szokások, mint a dohányzás, a szemdörzsölés, vagy a hason alvás is több ránchoz vezethet.

Találjátok meg a megfelelő szemránckrémet

Egy szemránckrém még nem old meg mindent. De válasszatok olyat, ami tartalmaz fényvédőt, retinoidokat, antioxidánsokat, peptideket, vagy olyan összetevőket, amik megelőzhetik, csökkenthetik a folyamatot.

Kezelések

A lézeres terápiák, a rádiófrekvenciás mikronizálás, valamint az injekciós készítmények, mint például a botox, egyaránt használhatnak.

A gyors megoldás

Ha gyors megoldásra vágytok, próbáljátok ki az arcmaszkokat. A hidratáló maszkotok tartalmazzon jojoba magokat, levendulaolajt és shea vajat.

Forrás:
unsplash.com