Egyéb kategória

Veszélyes lehet a túlzásba vitt hidratálás

Fontos, hogy sok vizet igyatok - ez folyik a csapból is. Csakhogy könnyen előfordulhat, hogy átestek a ló túloldalára és túlzásba viszitek a hidratálást, ami azonban nem egészséges, sőt, kifejezetten veszélyes lehet. Létezik ugyanis a vízmérgezés, ami a túzott mennyiségű vízfogyasztást jelenti. Íme a tünetei!

vous - 2018.08.16.
Veszélyes lehet a túlzásba vitt hidratálás

Vízmérgezés azért jelentkezik, mert abnormálisan nagy mennyiségű vizet fogyasztunk, ami a véráramba kerülve, azt felhígítva csökkenti a vér nátriumszintjét (arányosan), illetve így olyan alacosny szintre süllyed, hogy az akár eszméletvesztéshet, kómához, de akár halálhoz is vezethet.

Vízivás folyadékpótlás

Vízivás folyadékpótlás
Forrás:
Depositphotos

Ezek lehetnek a tünetei

A vízmérgezéshez valójában annyi vizet kellene innotok, hogy már hányingeretek legyen től,e sőt, ki is hányjátok. Emellett fejfájás és letargia jelentkezhet. Vagyis érdemes a szomjúságotokra hagyatkoznotok, és csak akkor inni, amikor a szervezetek jelzi, hogy vízre van szüksége. Fontos, hogy figyeljétek a testeteket, és ne igyatok annyit, amennyitől már rosszul érzitek magatokat.

Ha mégis előforul, hogy túl sok vizet ittatok és hányinger, fejfájás jelentkezik utána, keressetek fel egy szakorvost, aki a megfelelő kezeléssel a segítségetekre lehet.

Ajánlott cikkek