Egyéb kategória

Citromos csirkenyársak omlósan, fűszeres joghurtszósszal

Sokan úgy tartják, hogy a sovány csirkemell nem grillezni való hús, mert könnyen kiszárad és élvezhetetlen lesz, de ez nem feltétlenül igaz: ha nyársakat készítünk belőle, akkor a falatnyi pipidarabok percek alatt átsülnek tökéletesen, és kellemesen szaftosak maradnak.

vous - 2018.08.18.
Citromos csirkenyársak omlósan, fűszeres joghurtszósszal

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a csirkemell önmagában nem túl izgalmas, de egy kis páccal csodákat tehetünk ezzel az amúgy egészséges és sovány hússal, ráadásul a pác nemcsak ízletesebbé, hanem omlósabbá is teszi a húst, ha van benne valamilyen savas összetevő, ami felpuhítja a hús rostjait. Jelen esetben citrom került a pácba, ami tökéletes húspuhító, nem mellesleg pedig friss és nyárias ízt kölcsönöz a csirkemellnek.

Ideális esetben szabadtéri grillen, parázs fölött a legjobb megsütni a nyársakat, így kissé füstös ízt is kap, de lássuk be, erre nincs mindig mód, és grill serpenyőben is tökéletesen megsüthető a citromos csirkenyárs, ami fűszeres joghurtszósszal és salátával tálalva könnyű, nyári, diétába is beilleszthető frappánsan egyszerű és isteni fogás.

A hozzávalókat és az elkészítést ITT tudjátok megnézni! Jó étvágyat hozzá!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek