Egyéb kategória

Fedezzétek fel a természet közelségét a nagyvárosban is

Ha nagyvárosban éltek, valószínűleg megszoktátok már a város állandó zaját. Az éjjel-nappal folyamatosan zajos forgalmat, szirénázó mentőket, rendőröket, tűzoltókat. Lehet, hogy ki tudjátok zárni ezt az alapzajt, de néha biztosan vágytok arra, hogy kiszakadjatok a zsúfolt városból. Van egy jó hírünk, ha nagyvárosban éltek, akkor is kijuthattok a természetbe, mutatjuk, hogyan.

vous - 2018.08.18.
Fedezzétek fel a természet közelségét a nagyvárosban is

A természet közelsége jót tesz testnek és léleknek egyaránt. A természet hangjai megnyugtatnak, kikapcsolnak, a zöld parkok, fák, virágok gyógyírként hatnak lelketekre. Akkor is megtalálhatjátok a természet közelségét, ha nagyvárosban éltek. Az Up Worthy írt olyan ötletekről, amikkel a városban is megtalálhatjátok a természettel való összeköttetést.

  1. Fedezzétek fel a zöld tereket a városban
    A parkok, ligetek tökéletes meghitt és csendes időtöltést tartogatnak. A természet lágy ölén érezhetitek magatokat egy kis időre a zsúfolt városban is.
  2. Gondolkozzatok kicsiben
    Ha nincs is nagyobb park a közeletekben, fedezzétek fel a virágokat, nézzétek meg a naplementét, vagy csak gondozzátok szobanövényeiteket. Otthon is megtalálhatjátok a természetet, ha növényekkel dekoráljátok a lakásotokat.
  3. Szabaduljatok ki a városból, kiránduljatok
    Nem mindig van rá lehetőség, hogy elutazzatok a városból, de néha jól jön egy kis vidéki feltöltődés. Keressetek kirándulóhelyeket, túrázási lehetőségeket akár a közelben is.
  4. Fedezzétek fel az apró természet közeli dolgokat
    Hány féle fát tudtok megkülönböztetni útközben, vagy hányféle madárcsicsergést hallotok? Nem feltétlenül kell mindig fizikailag is eltávolodnotok a várostól, a nagyvárosban is felfedezhetitek nap mint nap a természetet.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek