család kreatív fotózás

Mit árul el rólad az, hogy hányadik gyermek vagy a családban?

Az elsőszülöttek megfontolt döntéseket hoznak, a középső gyerekek összetartják a családot, és a legkisebbek szeszélyes, szeretetteljes személyiségek, az egykék megbízhatóak. Persze ezek nem kőbe vésett szabályok, de magatokra ismerhettek a felsorolt személyiségjegyek alapján.

Az, hogy hányadikként születtetek a családba, még nem határozza meg a teljes személyiségeteket. Kevin Leman pszichológus, író azonban azt állítja, vannak hasonlóságok az elsőszülöttek között, a középső gyerekek közt, és a család legfiatalabb tagjai közt. A Women’s Health írt a különböző családtagok azonos személyiségjegyeiről, melyeket a pszichológus állapított meg.

Ha elsőszülöttek vagytok

Jellemző rátok a megbízhatóság és a lelkiismeretesség. Szerettek listákat készíteni, és nem vagytok igazán jók a meglepetésekben. Mindent szerettek kielemezni, mielőtt döntést hoztok.

Ha középső gyerekek vagytok

Jó közvetítők és tárgyalók vagytok. Nagyon lojálisan viselkedtek, és könnyen szereztek új barátokat. Összetartjátok a csoportot.

Ha a család legfiatalabb tagjai vagytok

Szociálisan nyitottak vagytok, szerettek kimozdulni, szeretetteljes személyiség jellemző rátok, és nem bonyolítotok túl semmit sem. Az elsőszülöttekkel ellentétben hajlamosak vagytok egy szeszély alapján döntéseket hozni, úgy, hogy utána se jártok semminek.

Ha egykék vagytok

A megbízhatóság, a lelkiismeretesség és a minél jobb hozzáállás jellemző rátok. Hasonló személyiségjegyekkel bírtok, mint az elsőszülött gyerekek.

Forrás:
Mamifórum