Egyéb kategória

10 dolog, amitől a magabiztos nők sosem érzik magukat kellemetlenül

Léteznek olyan dolgok az életben, amelyek miatt egy pillanatig sem szabadna kínosan, kellemetlenül, vagy folyamatosan frusztrálva érezni magatokat. Ha mégis így van, akkor érdemes dolgozni az önbizalmatokon – a szégyenkezés helyett ez a legjobb, amit tehettek.

vous - 2018.08.20.
10 dolog, amitől a magabiztos nők sosem érzik magukat kellemetlenül

Mi az a 10 dolog, ami miatt ne érezzétek magatokat kellemetlenül soha? Már írjuk is!

1. Amin a testeteken nem tudtok változtatni

Magasság, csontozat, furcsa könyök, a szátok vonala, a körmötök formája, a szeplőitek száma, a mosolyotok íve, a nevetésetek hangereje – sok olyan részlet van rajtatok és bennetek, amelyeket egyszerűen csak el kell fogadnotok. Ez nem könnyű, de megéri dolgozni rajta, mert minél hamarabb barátkoztok meg önmagatokkal, annál hamarabb kezdhettek odafigyelni arra, hogy kihozzátok az életből a legtöbbet. Ráadásul sok-sok praktika van, amely például segít azon, hogy optikailag magasabbnak tűnjetek – ha éppen a magasságotok miatt aggódnátok.

2. Hogy éppen rossz passzban vagytok

Van úgy, hogy az ember bal lábbal kel fel, hogy nincs kedve semmihez, hogy mogorva Mártaként issza a kávét, és beszélni sincs kedve senkivel. Mások napját azért nem kell pokollá tennetek, mert nektek rossz kedvetek van, de tudnotok kell: jogotok van ahhoz, hogy rossz passzban legyetek. Ez ellen nem kell küzdeni, nem kell magatokat még emiatt is rosszul érezni.

Éljétek túl, holnap jobb lesz.

3. Hogy hülyeséget kérdeztek

Hülye kérdések nincsenek, kérdezzetek, mertjetek tanulni, vállalni, hogy valamit épp nem tudtok. Más területen ti vagytok a jobbak, és tőletek fognak kérdezni. Akkor legyetek ti a türelmesek, és ne akarjátok kioktatni a másikat.

4. Hogy valamit éreztek

Legyen az jó vagy rossz, az érzéseitek valamiért kialakulnak bennetek. Annak érdemes utánajárni, miért éreztek valakivel vagy valamivel kapcsolatban úgy, ahogy. De az érzéseitek miatt szégyenkezni nem szabad.

5. Hibáztok vagy hibáztatok

Manapság a hibázás vagy bukás nagyon komoly összetevővé vált – méghozzá a siker összetevőjévé. Aki nem hibázik, az nem tud tanulni sem, a tanulás pedig alapvető akkor, ha szeretnénk sikereket elérni. A lényeg, hogy ne adjátok fel a kudarc után, sőt, két kudarc után se, és legyen bennetek alázat: tanulni, tanulni, tanulni.

6. Az álmaitok miatt

Akik mernek nagyot álmodni, azok sokra vihetik. Ugyanakkor nagyot is bukhatnak. Emiatt fél sok ember az álmaitól, vagy szégyelli azt, hogy úgy érzi, többre hivatott. Ti ne féljetek soha, hanem tegyetek azért, hogy oda jussatok, ahova szeretnétek – és közben ne felejtsétek el élvezni az utat se!

7. A viták miatt

Vitába szállni egyet jelent a bátorsággal. Vitázzatok nyugodtan, előbbre visz.

8. A gyengeségeitek miatt

Mindenkinek vannak gyenge pontjai. A gyengeségeitek nélkül nem lennétek ennyire izgalmasak, nem lenne olyan sokszínű a jellemetek. Ezt ne felejtsétek el!

9. A bankszámlátok

A pénz a szükséges rossz, pénzzel sok mindent el lehet érni, de a pénz sosem mondja el, mennyire vagytok jó emberek. Kevés pénzzel is lehettek nagyon értékesek. Ha sok pénzetek és nagy hatalmatok van, akkor félő, hogy csak annak szól a barátság és a tisztelet, de amint kevesebb lesz, megmutatkoznak az igazi barátok. Ha akkor nem marad mellettetek senki, akkor azért érdemes elgondolkozni…

10. Naivitás

Az, hogy bíztok az emberekben, a világbékében és a szeretet erejében, nem olyan dolog, ami miatt szégyenkeznetek kell. Arra vigyázzatok, hogy ha mások sorsa múlik rajtatok, akkor próbáljatok meg minél objektívebbek maradni (ez egyébként körülbelül lehetetlen), ne sérüljenek mások tőletek.

Ajánlott cikkek