Egyéb kategória

Sült csicseriborsó, az egészséges és filléres snack

Isteni finom, pofonegyszerű és egészséges nassolnivaló - jól hangzik, ugye? Nincs benne semmi turpisság, a fűszeres sült csicseriborsó mindezt tudja, ráadásul filléres, és a mindenki a saját ízvilágára igazíthatja a fűszerezését, és nemcsak nasinak, hanem levesgyöngyként vagy salátára szórva is szuperül működik.

vous - 2018.08.20.
Sült csicseriborsó, az egészséges és filléres snack

A sült csicseribordó ideális nassolnivaló, egészséges, tele van fehérjével és rosttal, könnyedén a saját ízlésünkre hangolhatjuk a fűszerezéssel, pofonegyszerű és olcsó, és akár magunkkal is vihetjük útravaló gyanánt, munkába, suliba, piknikre vagy strandra, de partikon, baráti beszélgetéseken is nagy sikere van, és akár többféle ízben is készíthetjük.

Mivel a csicseriborsó semleges ízű, így bármilyen ízvilágba elvihetjük ezt a zseniális nassolnivalót. Most garam masala fűszerkeverékkel, római köménnyel és kis citromlével kissé keleties hangulatú lett, de nagyon finom curryvel, tökéletesen passzol hozzá a pirospaprika, vagy akár zöldfűszerekkel, provence-i fűszerkeverékkel is megbolondíthatjuk, és fokhagymásan, kakukkfűvel és rozmaringgal is nagyon finom, érdemes vele kísérletezni!

Fűszeres sült csicseriborsó

Hozzávalók:

  • 1 konzerv (400 g) főtt csicseriborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál őrölt római kömény

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek