Sütés nélküli brownie egészségesebben, 4 alapanyaggal

Sütés nélküli brownie egészségesebben, 4 alapanyaggal

A brownie nem véletlenül lett világklasszis desszert, a tömény csokissága, puhasága teszi olyan ellenállhatatlanná... Az "eredeti" persze elég bűnözős sütike, de szerencsére ennek is létezik egészségesebb változata, amit még csak sütni sem kell, ppofonegyszerű, és akár 4 alapanyaggal is elkészíthető!

Ha van egy jó teljesítményű késes robotgépünk, némi dió, datolya és kakaópor a konyhapolcon, akkor már állhatunk is neki ennek az isteni, töményen csokis, és a klasszikushoz képest sokkal egészségesebb desszertnek! Nem mondható kalóriaszegénynek, hiszen a dió és a datolya is gazdag tápanyagtartalmú, de mivel növényi, nem nehezít el, nem terheli a gyomrot, és pár falatnyi a nyers brownie-ból tökéletesen csillapítja az édesség utáni vágyat.

Datolyából érdemes az úgynevezett Medjool fajtát vásárolni, ez igazán puha és szaftos, ezzel a legkönnyebb dolgozni turmixoknál, energiagolyóknál, minden olyan desszertnél, aminél pépesíteni szükséges ezt a nagyon értékes, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag gyümölcsöt. Egyre több helyen beszerezhető szupermarketekben is elég jó áron, de ha nem áll ilyen a rendelkezésünkre, és egyszerűbb, szárazabb, aszalt datolyánk van csak, akkor azt érdemes fél órára meleg vízbe áztatni felhasználás előtt.

Sütés nélküli brownie 4 alapanyaggal

Hozzávalók:

  • 2 bögre dió
  • 1,5 bögre puha datolya
  • 1/2 bögre kakaópor
  • A tetejére:
  • 10 dkg olvasztott csokoládé

Az elkészítését nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos